Kategoriler
Fizik

3 Boyutlu Hologram Nedir? Nasıl Yapılır? Kullanım Alanları Özellikleri

3 Boyutlu Hologram nedir? 3 Boyutlu Hologram nasıl çalışır, nasıl yapılır? 3 Boyutlu Hologramların özellikleri ve kullanım alanları.

3 Boyutlu Hologram Nedir? Nasıl Yapılır? Kullanım Alanları Özellikleri

3 Boyutlu Hologram Nedir? Nasıl Yapılır? Kullanım Alanları Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bulabilirsiniz. Para, ehliyet veya kredi kartı taşıyorsanız, hologramları taşıyorsunuzdur. Visa kartındaki güvercin hologramı buna bir örnek olabilir. Gökkuşağı rengindeki kuşun renkleri değişir ve siz kartı yatırdığınızda hareket eder gibi görünür. Geleneksel fotoğraftaki bir kuşun aksine, holografik bir kuş üç boyutlu bir görüntüdür. Hologramlar, bir lazerden gelen ışık ışınlarının girişimi ile oluşur. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Lazerler, Hologramları Nasıl Yapar?

3 Boyutlu Hologram Nedir? Nasıl Yapılır? Kullanım Alanları Özellikleri

3 Boyutlu Hologram Nedir? Nasıl Yapılır? Kullanım Alanları Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Hologramlar lazer kullanılarak yapılır, çünkü lazer ışığı “tutarlı” dır. Bunun anlamı, lazer ışığının tüm fotonlarının aynı frekans ve faz farkına sahip olmasıdır. Bir lazer ışınını bölmek, birbirleriyle aynı renkte iki ışın üretir (tek renkli). Buna karşılık, normal beyaz ışık birçok farklı ışık frekansından oluşur. Beyaz ışık kırıldığında, frekanslar bir gökkuşağı oluşturmak için ayrılır.

3 Boyutlu Hologram Nedir? Nasıl Yapılır? Kullanım Alanları Özellikleri konusunu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Geleneksel fotoğrafçılıkta, bir nesneden yansıyan ışık, ışığa tepki veren bir kimyasal (yani gümüş bromür) içeren bir film şeridine çarpar. Bu, konunun iki boyutlu bir gösterimini üretir. Bir hologram üç boyutlu bir görüntü oluşturur, çünkü ışık girişim desenleri yalnızca yansıtılan ışığı değil, kaydedilmesini de sağlar. Bunu gerçekleştirmek için, bir lazer ışını onları genişletmek için merceklerden geçen iki ışına bölünür. Bir ışın (referans ışını) yüksek kontrastlı filme yönlendirilir. Diğer ışın nesneye yöneliktir (nesne ışını). Nesne ışınından gelen ışık hologramın üzerinde dağılır. Bu dağınık ışığın bir kısmı fotoğraf filmine doğru gider. Nesne ışınından gelen yayılan ışık referans ışını ile faz dışıdır, bu nedenle iki ışın etkileşime girdiğinde bir girişim deseni oluştururlar. Film tarafından kaydedilen girişim deseni üç boyutlu bir deseni kodlar, çünkü nesne üzerindeki herhangi bir noktadan uzaklık saçılan ışığın fazını etkiler. Bununla birlikte, bir hologramın “üç boyutlu” görünmesinin bir sınırı vardır. Bunun nedeni, nesne ışınının hedefine yalnızca tek bir yönden vurmasıdır. Başka bir deyişle, hologram sadece perspektifi nesne ışınının bakış açısından görüntüler. Dolayısıyla, bir hologram görüntüleme açısına bağlı olarak değişirken nesnenin arkasını göremezsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi