Kategoriler
Fizik

Görünmezlik Mümkün Müdür? Görünmezlik Teknolojisi Hakkında

Bilimkurgu filmlerinin vazgeçilmez konularından biri görünmezliktir. Bu tür filmler, görünmez olsak bunun bize neler sağlayabileceğini düşündürtür. Peki, bu hayallerimizin bir gün gerçek olma ihtimali var mı?

Görünmezlik Mümkün Müdür? Görünmezlik Teknolojisi Hakkında

Görünmezlik Mümkün Müdür? Görünmezlik Teknolojisi Hakkında başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bulabilirsiniz. Şimdi konumuza geçelim. Bir cismin görünür olmasını sağlayan, yansıttığı ışıktır. Yani görünmez olmasını istediğimiz bir nesnenin, ışık yansıtmasına engel olmamız gerekmektedir. Bunun için de ya ışığı tamamen soğurmalı, ya da tamamen geçirgen bir yapıya sahip olmalıdır. Bilim dünyası, bu konuyu da boş geçmemiş ve çeşitli çalışmalar yapmıştır. Japon araştırmacıların, adına “optik kamuflaj” dedikleri yönteme göz atmaya ne dersiniz? Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Görünmezlik Teknolojisi

Görünmezlik Mümkün Müdür? Görünmezlik Teknolojisi Hakkında

Görünmezlik Mümkün Müdür? Görünmezlik Teknolojisi Hakkında başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Susumu Tachi, 1946 yılında dünyaya gelen Japon bir bilim insanıdır. 2. Dünya Savaşı’ndan ağır yara alan ülkesinde, savaşın yaraları yeni yeni sarılırken bilimle tanışan Tachi, daha çok askeri amaçlara yönelik çalışmalara imza atmıştır. Tokyo Üniversitesi’nde “sanal gerçeklik teknolojisi ve bilimi” üzerine çalışmalar yapan bilim insanı, ilginç bir tesadüftür ki daha önceden görme engelli kişilerin kullanabilmesi için robot rehber köpeği geliştirmiş bir kişi. Daha sonradan çalışmalarını çeşitlendirmeyi başardı ve görsel kamuflaj yöntemini ortaya attı.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi