Kategoriler
İnternet

Microsoft Silverlight Nedir? Silverlight Ne İşe Yarar?

Microsoft Silverlight Ne Demektir?

Microsoft Silverlight yazılımı, medya dosyalarını, animasyonları, 3 boyutlu grafikleri oynatabileceğiniz bir medya yazılımıdır. Microsoft .NET tabanlı bir yazılımdır. Hemen her internet tarayıcısı ile uyumlu çalışabilmektedir. Hem Windows işletim sisteminde hemde MAC OS işletim sisteminde çalışmaktadır.

Örneğin bundan birkaç yıl önce internette video izlemek için veya internetten oyun oynamak için öncelikle Adobe Flash Player eklentisini yüklememiz istenirdi. Hemen her internet kullanıcısının başına gelen bir durum bu. İşte Adobe Flash Player yazılımının Microsoft tarafından geliştirilmiş hali olan bir yazılım. Tabi farklı özellikleri de var.

Sponsorlu Bağlantılar

Silverlight, yeni zenginlikler, güvenlik ve çapraz platform deneyimi sunar; kurumların tasarım ihtiyaçlarını karşılar.

  • Silverlight 3’te aşağıdakiler de dahil olmak üzere 50’den fazla yeni özellikler sunulmaktadır:
  • Geliştirilmiş güvenlik ve güvenilirlik
  • H.264 video desteği de dahil olmak üzere geliştirilmiş medya ve video desteği
  • Silverlight uygulamalarını tarayıcı dışında çalıştırma yeteneği
  • Perspektif 3B grafikler de dahil olmak üzere önemli ölçüde geliştirilmiş grafikler, grafik performansı ve yaratıcı efektler
  • Zengin Internet uygulamaları (RIA) için geliştirilmiş geliştirme üretkenliği

Microsoft Silverlight-2

 

1- Geliştirici araçlarını yükleyin.Visual Web Developer yoksa Web Platform yükleyicisini kullanarak download edin. Bu, SDK, developer runtimes ve Visual Studio proje şablonlarını bilgisayarınıza yükleyecektir.Visual Studio zaten varsa, Silverlight 3 araçlarını buraya tıklayarak indirin.

2- Microsoft Expression Blend 3 + SketchFlow Deneme Sürümünü yükleyin Expression Blend 3 + SketchFlow, Silverligt uygulamaları için tasarımcılara grafiksel olarak UI oluşturmalarına imkan sağlamaktadır.

3- Deep Zoom Composer yükleyin Bu araç, Silverlight 3’teki Deep Zoom özelliğinde kullanabilmek için imajlarınızı hazırlayabilmenizi sağlıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

4- Silverlight Toolkit’i indirin Bu toolkit, silverlight kontrolleri, bileşenleri,yararları içeren Microsoft projesidir.Download edilebilir ve Silverlight uygulamalarında kullanılabilir. Full kaynak kodu, örnekler ve testler içerir.

5- .NET RIA Servislerini indirin ASP.NET ve Silverlight platformlarını getirerek, Microsoft .NET RIA servisleri geleneksel n-tier uygulama modelini basitleştirir. Ayrıca, RIA servisleri mid-tier’da çalışan ve özelleştirilen işlemler, değişiklikler ve sorgulamalar için veriye erişim kontrolü ve uygulama mantığı yazmak için model de sağlar.

Microsoft Silverlight  Nasıl Kurulur?

1- Sisteminizin uyumlu olup olmadığını kontrol edin; Silverlight uyumlu bi işletim sistemi ve tarayıcı kullandığınızdan ve varsa önceki sürüm Silverlight’ı sisteminizden kaldırdığınızdan emin olun.

2- Silverlight’ı indirin Internet Explorer kullanıcıları için; İndirdiğinizde, karşınıza gelen pencerede ‘’çalıştır’’a tıklayın ve kurulumu hemen gerçekleştirin. Firefox kullanıcıları için: Silverlight 3.0’ı indirin ve çalıştır butonuna basın, saniyeler içinde kurulacaktır.

3- Doğrulama yapın; Silverlight sitesini kullanarak doğrulama yapın. Daha fazla destek için buraya tıklayınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 32-bit İçin Microsoft Silverlight İndirmek İçin TIKLAYINIZ…

Windows 64-bit İçin Microsoft Silverlight İndirmek İçin TIKLAYINIZ…

MAC OS İçin Microsoft Silverlight İndirmek İçin TIKLAYINIZ…

Microsoft Silverlight Resmi Sitesi

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi