Kategoriler
Kimya

Amitler Hakkında Bilgi

Amitler Hakkında Bilgi konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Amitler Hakkında Bilgi konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Amitler Hakkında Bilgi konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Amitler Hakkında Bilgi

Amitler Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Amitler, amonyağın organik asitlerle meydana getirdiği kimyasal bileşiklere «amit» denir. Amitler çeşitli usullerle elde edilirler. Örneğin sirke asidini eşit ölçüde amonyakla işleyerek amit elde etmek mümkündür. Amitler hangi asitten türemişlerse o asidin adının sonundaki «ik» veya «oik» eki kaldırılır, yerine amit ilave edilir: «Asetik asit» (sirke) den yapılan amit «aset amit» adını alır. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Amitler Hakkında Bilgi

Amitler Hakkında Bilgi

Amitler Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Amitler asitlerle birleşince tuz meydana getirmezler, sadece, asitlerin katalitik etkileri altında kalınca, kendilerini meydana getiren asit ve amonyağa ayrılırlar. Bu hidroliz işi hidroksit eriyiklerle de yapılır. Amit (Kimyasal Yapısı)

Kimya alanına ait Amitler Hakkında Bilgi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Amino Asitler Amit nevinden olup içinde aynı molekülde karboksil grubu ile amino grubu bulunan kimyasal bileşiklerdir. Organik asitlerde karboksil grubuna bağlı bulunan alkilin hidrojenleri yerine amino gruplarının geçmesiyle türerler. Doğal olarak proteinlerin yapısında bulunur, bunların hidrolizi ile elde edilirler. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi