Kategoriler
Kimya

Atomun Uyarılması – Uyarılmış Atom Özellikleri

Atomun Uyarılması – Uyarılmış Atom Özellikleri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Atomun Uyarılması – Uyarılmış Atom Özellikleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Atomun Uyarılması – Uyarılmış Atom Özellikleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Atomun Uyarılması – Uyarılmış Atom Özellikleri

Atomun Uyarılması – Uyarılmış Atom Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Doğal olarak uyarılmamış bir atom, temel enerji düzeyindedir. Atoma herhangi bir yoldan iki enerji düzeyi arasındaki enerji farkı kadar bir enerji verilirse atom bu enerjiyi soğurarak uyarılmış olur. Uyarılmış atom, temel enerji düzeyinin üstünde bir enerji düzeyine çıkar. Uyarılan atomun çıkacağı üst enerji düzeyini, atomun soğurduğu enerji tayin eder. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Atomun Uyarılması – Uyarılmış Atom Özellikleri

Atomun Uyarılması – Uyarılmış Atom Özellikleri

Atomun Uyarılması – Uyarılmış Atom Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Atomlar; hızlı elektronlarla bombardıman edilerek, fotonlarla bombardıman edilerek, ısıtılmak suretiyle sıcaklığı arttırılarak veya birbiriyle çarpıştırılarak uyarılabilirler. Uyarılmış atom, kararsız olduğu için çok kısa süre sonra (10-8 saniyede) bu enerjiyi foton olarak geri verir ve temel enerji düzeyine geçer.

Kimya alanına ait Atomun Uyarılması – Uyarılmış Atom Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Her atomun belli ve kesikli enerji düzeyleri olduğundan atom her enerjiyi soğurmaz. Atomun soğuracağı enerjinin değerlerini enerji düzeyleri belirler. Atomlar, elektronlarla bombardıman edildiğinde, elektronların enerjisi atomun enerji düzeylerinin üstünde ise, atom enerji düzeylerine karşılık gelen enerjiyi soğurur, elektron geri kalan enerji ile atomu terkeder. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi