Kategoriler
Kimya

Katıların Atom Yapısı ve Kurduğu Bağlar Hakkında Bilgi

Katıların Atom Yapısı ve Kurduğu Bağlar Hakkında Bilgi konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Katıların Atom Yapısı ve Kurduğu Bağlar Hakkında Bilgi konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Katıların Atom Yapısı ve Kurduğu Bağlar Hakkında Bilgi konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Katıların Atom Yapısı ve Kurduğu Bağlar Hakkında Bilgi

Katıların Atom Yapısı ve Kurduğu Bağlar Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Atomun Yapısı Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Katıların Atom Yapısı ve Kurduğu Bağlar Hakkında Bilgi

Katıların Atom Yapısı ve Kurduğu Bağlar Hakkında Bilgi

Katıların Atom Yapısı ve Kurduğu Bağlar Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Diğer maddelerde olduğu gibi katılar da atom yada atom gruplarından oluşur. Katıların bir kısmı düzenli kristal yapıya sahipken bir kısmı düzensiz (amorf) atom yapısına sahiptir. Kristal yapılı katılarda, düzenli dizilmiş çok sayıda atom periyodik bir yapı oluşturur. Katıların atom yada atom grupları genel olarak iyonik, kovalent ve metalik olmak üzere üç çeşit kuvvetli bağ ile bağlıdır.

Kimya alanına ait Katıların Atom Yapısı ve Kurduğu Bağlar Hakkında Bilgi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. İyonik Bağ Kristal yapılı katıların çoğunda atomlar birbirlerine iyonik bağ ile bağlıdır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi