Kategoriler
Teknoloji

Bilgisayara Bluetooth Nasıl Yüklenir? Bluetooth Aygıtı Ekleme

Pc ye Bluetooth ekleme nasıl yapılır, bilgisayara Bluetooth cihazı nasıl yüklenir, bilgisayara Bluetooth nasıl tanıtabilirim, Bluetooth driverı yüklemeden Bluetoothu tanıtabilir miyim.

Sponsorlu Bağlantılar

PC’ye Bluetooth Aygıtı Yükleme

Yöntem-1;

Bluetooth cihazınızı bilgisayarınıza takın. Eğer Bluetooth dirver’ı elinizde ise driver’ını CD-DVD sürücüye takıp talimatları izleyin. Eğer Bluetooth driver’ı elinizde yoksa bilgisayarın tepki vermesini bekleyin. Otomatik tanıma veya yükleme ihtimali de vardır. Eğer otomatik olarak tanımıyorsa veya yüklemiyor ise size nedenini söyleyecektir. Ona göre gerekli talimatları takip ederek sorunu çözebilirsiniz. Eğer bu olmazsa yöntem-2’yi deneyin.

Yöntem-2;

Başlamadan Önce;

Bilgisayarınıza bir Bluetooth aygıtı eklemeden önce, bilgisayarınızın ve aygıtın bağlanmaya hazır olduğundan emin olmak için iki şey yapmalısınız:

bluetooth bağlantısı

  1. Bilgisayarınızda yoksa bilgisayarınıza Bluetooth bağdaştırıcısı takın. Bu işlemi, bağdaştırıcıyı USB bağlantı noktasına takarak yapabilirsiniz.Bazı bilgisayarlar, özellikle dizüstü bilgisayarlar, yerleşik Bluetooth bağdaştırıcıyla verilir. Bağdaştırıcıyı açmanız ya da dizüstü bilgisayarınızda varsa üzerindeki anahtarı açmanız gerekebilir. Bu anahtara Bluetooth anahtarı denmeyebilir. Kablosuz anahtarı veya benzeri bir ad verilebilir. Bluetooth bağdaştırıcısını nasıl açacağınızdan veya bilgisayarınızın yerleşik Bluetooth bağdaştırıcısına sahip olup olmadığından emin değilseniz bilgisayarınızın el kitabını veya üretici web sitesini denetleyin.
  2. Bluetooth aygıtını bilgisayarınızın bulabileceği biçimde ayarlayın.Bunun için önce şunları yapmalısınız:
    • Aygıtı açın.
    • Aygıtı bulunabilir duruma getirin.

    Bluetooth aygıtı bulma modundayken, diğer bilgisayar veya aygıtlar tarafından algılanabilmesini sağlayan bir kablosuz sinyal yayınlar. Bazen buna eşleştirme modu da denir. Çoğu aygıt bulunabilir durumdayken aynı zamanda eşleştirme modunda ve bilgisayarınızla eşleştirmeye hazırdır.

    Bir aygıtı nasıl bulunabilir duruma getireceğinizi öğrenmek için, aygıtınızla birlikte gelen bilgilere bakın veya üreticinin web sitesine gidin. Aygıtı bulunabilir duruma geçirme yöntemleri aygıt türüne göre oldukça değişik olabilir. Bazı Bluetooth aygıtları daima bulma modundadır. Cep telefonlarının çoğu gibi diğer aygıtlar, yazılım menüsünden bulu seçerek ya da aygıt üzerindeki düğmeye basarak bulma moduna geçirilmesi gerekir. Bulma düğmeleri çok küçük ve fark edilmesi zor olabilir, genellikle fare, klavye veya benzeri aygıtın altına yerleştirilir. Düğme etiketi “bağlan” veya benzeri bir terim, Bluetooth logosu olabileceği gibi etiketlenmemiş de olabilir.

PC-Bluetooth-bağla

Sponsorlu Bağlantılar

Bluetooth Etkin Aygıtı Eklemek için;

Bilgisayarınıza bir Bluetooth bağdaştırıcısının takılı olduğunu ve bağlamak istediğiniz aygıtın bulunabilir olduğunu doğruladıktan sonra, çoğu Bluetooth aygıtını bilgisayarınıza ekleyebilirsiniz. Nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmaktadır:

  1. Aygıtlar ve Yazıcılar’ı açmak için Başlat düğmesini, ardından da Başlat menüsünde Aygıtlar ve Yazıcılar’ı tıklatın.
  2. Aygıt ekle’yi tıklatın ve ardından aşağıdaki yönergeleri uygulayın.
  3. Bilgisayarınıza eklemek istediğiniz Bluetooth aygıtını tıklatın ve ardından İleri’yi tıklatın. Eklemek istediğiniz aygıtı görmüyorsanız, aygıtın açık ve bulunabilir olduğundan emin olun. Aygıtı yeni açtıysanız, Windows programının algılaması birkaç saniye sürebilir.Windows eşleştirme modu (bazen PIN veya geçiş kodu denir) girmenizi isteyebilir. Bluetooth aygıtlarının çoğunun birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunmadan önce bilgisayarınızla eşleştirilmeleri gerekir. Bunu yapmak için korumalı eşleştirme kodlarını birbirlerine vermeleri gerekir. Bu, bilgisayarınıza yalnızca yetki verdiğiniz kablosuz aygıtlar bağlanabilir demektir.

Bluetooth Yazıcı Eklemek için;

  1. Aygıtlar ve Yazıcılar’ı açmak için Başlat düğmesini, ardından da Başlat menüsünde Aygıtlar ve Yazıcılar’ı tıklatın.
  2. Yazıcı ekle’yi tıklatın ve ardından aşağıdaki yönergeleri uygulayın.

Not;

  • Şifreleme özellikleri ve parola anahtarı verilerinizin güvenliğini korumaya yardımcı olabilir. Ancak bunlar ve diğer güvenlik tedbirleri bazı durumlarda yetersiz kalabilir veya işe yaramayabilir, böyle durumlarda verileriniz etki alanı içindeki başka aygıtlar veya bilgisayarlar tarafından görülebilir ya da erişilebilir. Bu nedenle, Bluetooth kablosuz teknolojinin tamamen güvenli olduğu düşünülmemelidir.

Not: Eğer sorunu çözemezseniz yorum bölümünden bize yazabilirsiniz. Böylece size yardımcı olmaya çalışırız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi