Kategoriler
Öneriler Teknoloji

Bilgisayarın RAM’i Nasıl Artırılır? Ram Yükseltme Nasıl Yapılır?

RAM Kapasitesi Yükseltme İhtiyacı

Ram bir bilgisayarda olmazsa olmaz parçalardan birisidir. Donanım olarak temel parçalardan birisi olan Ram, bilgisayarın direk olarak hızını etkileyen bir parçadır. Ama teknolojinin ilerlemesi ile zamanla yavaş kalmakta. Yani zaman içerisinde RAM kapasitesini artırma ihtiyacı hissedebiliyoruz.

RAM Nasıl Yükseltilir?

Bilgisayarlarda kullandığımız RAM isimli bu donanımın ne demek olduğunu ve detaylı açıklamaları BURADAKİ YAZIMIZDA açıklamıştık. Bilgisayarlarımız yavaşladığında yada eskisi gibi hızlı olmadığında ya yeni bir bilgisayar satın alırız yada sahip olduğumuz bilgisayara donanımsal olarak ilaveler yaparız. Bunlar daha yüksek kapasiteli ekran kartı eklemek, Ram kapsitesini artırmak, eğer mümkünse işlemciyi değiştirmek veya yapabiliyorsanız anakartı değiştirmek gibi.

Sponsorlu Bağlantılar

RAM kapasitesi artırma

Ram’i yükseltme yani Ram’in kapasitesini artırma ihtiyacı bilgisayarın hızının yavaşlamasından kaynaklanan bir durum. Yani bilgisayarımız artık eskisi kadar hızlı değilse ve bilgisayarı donanımsal olarak hızlandırmak isterseniz bunun bir yolu da RAM kapasitesini yükseltmektir.

RAM’ler eskiden MB olarak üretilirdi ama artık MB türünden RAM bulmak neredeyse imkansız. Şuanda RAM’ler GB türünden üretilmektedir. 1 GB’dan başlar 2 GB, 4 GB, 8 GB, 16 GB şeklinde devam eder. Eğer bilgisayarınıza RAM eklemek isterseniz bunlardan bir veya birden fazla satın alarak ekleme yapabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İki noktaya dikkat etmeniz gerekiyor;

Birisi satın alacağınız RAM’in anakartınızın üzerindeki RAM yuvasına uygun olup olmadığı. Çünkü bildiğiniz gibi RAM yuvalarında bir veya iki adet çıkıntı, RAM üzerinde ise bir veya iki adet girinti bulunmakta. Bu girinti ve çıkıntıların birbirlerini karşılaması gerekir.

Diğeri ise satın alacağınız RAM yüksek kapasiteli olmasın. Yani eğer toplamda 4 GB’lık bir yükseltme yapacaksanız doğrudan 4 GB’lık bir tane RAM satın almayın. 2 GB şeklinde iki tane RAM satın alın. Daha verimli olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi