Kategoriler
Yaşam

Italo Calvino Tarafından Söylenen Sözler

Italo Calvino tarafından söylenen sözler yazımızda büyük Italo Calvino şahsiyetinin değerli sözlerine yer vereceğiz.

Italo Calvino Tarafından Söylenen Sözler

Italo Calvino tarafından söylenen sözler yazımızda büyük Italo Calvino şahsiyetinin şimdiye kadar söylediği en güzel ve anlamlı sözlerini bulacaksınız. Eğer sizler de Italo Calvino şahsiyeti ile ilgili bildiğiniz güzel ve anlamlı sözler varsa lütfen bizlerle paylaşın.

Sponsorlu Bağlantılar

Italo Calvino Hakkında Kısa Bilgi

İtalyan yazar ve romancı.
Doğum tarihi 15 Ekim 1923
Doğum yeri Santiago de las Vegas, Küba
Ölüm tarihi 19 Eylül 1985 (61 yaşında)
Ölüm yeri Siena, İtalya
Italo Calvino Tarafından Söylenen Sözler

Italo Calvino: Söylediği Sözler

Yaşamda bir an geliyor, tanıdığın insanlar arasında ölüler canlılardan çok oluyor. Ve beyin başka yüz hatlarını, başka ifadeleri kabul etmeye yanaşmıyor: Rastladığı bütün yeni yüzlere eski izlerin damgasını vurup, her birine en uygun maskeyi buluyor.
Biz canlıların cehennemi gelecekte var olacak bir şey değil, eğer bir cehennem varsa, burada, çoktan aramızda; her gün içinde yaşadığımız, birlikte, yan yana durarak yarattığımız cehennem.İki yolu var acı çekmemenin: birincisi pek çok kişiye kolay gelir: cehennemi kabullenmek ve onu görmeyecek kadar onunla bütünleşmek. ikinci yol riskli: sürekli bir dikkat ve eğitim istiyor; cehennemin ortasında cehennem olmayan kim ve ne var, onu aramak ve bulduğunda tanımayı bilmek, onu yaşatmak, ona fırsat vermek.
At sırtında kitap okumak hiç kimsenin aklına gelmemişti, ama bugün atın eyerine oturup kitabı yelesine dayamak, belki özel bir koşumla kulağına tutturmak sana ilginç geliyor. Böyle ayakların üzengilerde okumak çok rahat olmalı; okumaktan tat almanın ilk koşuludur ayaklarını yerden kesmek.
Ne var ki bu göreceli rahatlama seni tuzağa düşürmek için çok uzun zaman önce okunmuş olsa da şimdi yeniden okunabilecek kitaplar ve hep okumuş numarası yaptığın ama artık gerçekten oturup okumanın zamanı gelmiş olan kitaplar biçiminde pusu kurmuştur.
İnsan, iki elinde de bir kılıç, kendi kendisiyle çatışıyordu.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi