Kategoriler
Bilim Öneriler

Aya İlk Defa Kim Ne Zaman Ayak Bastı?

Aya İlk Defa Kim Ne Zaman Ayak Bastı?

Aya ilk defa kim ne zaman ayak bastı sorusu yıllardır tartışma halinde olan bir soru. Ama genel bir kanı var. Bizlerde sizlerle kabul edilen genel bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Aya İlk Defa Kim Ayak Bastı?

Aya Neil Armstrong, Edwin Aldrin, Michael Collins astronotlarından oluşan ekipten ilk önce Neil Armstrong isimli astronot ayak basmıştır. Ayak ikinci ayak basan astronot ise Edwin Aldrin olmuştur.

Aya İlk Ne Zaman Ayak Basıldı?

Neil Armstrong, Edwin Aldrin, Michael Collins astronotlarında oluşan ekip, 16 Temmuz 1969 tarihinde fırlatılan Apollo 11 isimli uzay aracı ile yolculukları başladı. Apollo 11, 20 Temmuz 1969 yılında Ay yörüngesine girdi. Ayın Sessizlik Denizi (Sea of Tranquillity) bölgesine inen uzay aracı, toplamda 21 saat 36 dakika Ay üzerinde kalmış ve incelemeler yapılmıştır.

Aya İlk Defa Kim Ne Zaman Ayak Bastı

Kısaca Neil Armstrong Kimdir?

Neil Armstrong, 5 Ağustos 1930 yılında doğmuş ve 25 Ağustos 2012 yılında vefat etmiştir. ABD’li bir astronot olup aya ayak basan ilk insandır. Purdue Üniversitesinde havacılık ve uzay mühendisliği okudu. Ayrıca ABD Deniz Kuvvetlerinde pilot olarak görev yağmıştır. 1971 yılında NASA’dan ayrılıp Cincinnati Üniversitesinde çalışmaya başladı.

Neil Armstrong

1985-1986 yılları arasında Uluslararası Uzay Komisyonu bölümünde görev yaptı. Ayrıca 1986 yılında Challenger kazasında araştırma komisyonunda başkan yardımcısı idi.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi