Kategoriler
Atatürk Biyografi

Atatürk’ün Kız Kardeşi Makbule Atadan Kimdir? Makbule Boysan’ın (Evlendikten Sonra ki Adı) Hayatı

Makbule Atadan kimdir, Makbule Atadan’ın hayatı, Makbule Atadan’ın yaşamı, Makbule Boysan’ın gerçek resmi nedir, Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Boysan ne zaman öldü, Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Atadan ne zaman doğdu, Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Boysan’ın hayatı konularını anlatmaya çalışacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Zübeyde Hanımın Yaşamı (Hayatı)

Makbule Atadan ya da evlendikten sonraki adıyla Makbule Boysan (d. 1885, Selanik – ö. 18 Ocak 1956, Ankara), Mustafa Kemal Atatürk’ün kız kardeşidir.

1885 yılında Selanik’te doğdu. Balkan savaşlarından sonra annesi Zübeyde Hanım ile birlikte İstanbul’a yerleşti. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra Ankara’ya gitti. Bir süre ağabeyi Mustafa Kemal ile kaldıktan sonra Çankaya Köşkü arazisi içinde kendisi için inşa edilen Camlı Köşk’e yerleşti.

Makbule Atadan-(Makbule Boysan)

1930’da Atatürk’ün isteğiyle Fethi Okyar’ın kurduğu Serbest Cumhuriyet Fırkası’na giren Makbule Hanım, birkaç ay sonra parti kapatılınca siyasetten çekildi.Atadan,aslen Gümülcineli bir fabrikatör olan Edirne milletvekili Mecdi Boysan (1886-25.12.1956) ile 1935 yılında evlendi.

Eşinden daha sonra boşanan Makbule Atadan’ın,ağabeyi ile ilgili anıları Büyük Kardeşim Atatürk (1952) ve Ağabeyim Mustafa Kemal (1952) adlarıyla yayımlandı. 18 Ocak 1956 tarihinde saat 12:55’te 71 yaşındayken Ankara’da vefat etti.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi