Kategoriler
Biyografi

Ay’a Ayak Basan İlk İnsan Kimdir? Neil Armstrong Hayatı ve Ay Yolculuğu

Neil Armstrong Yaşamı

Neil Armstrong pilot, astronot ve bilim adamıdır. Kendisinin bu kadar önemli birisi olmasının en önemli sebepi ise 16 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 uzay projesiyle  Ay’a ilk defa ayak basan kişidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Ay’da bilim dünyası için önemli olan araştırmalar yapmış ve gerekli incelemeleri yaptıktan sonra dünyaya dönmüştür. Neil  Armstrong ABD’nin Ohio eyaletinin Wapakonata kentinde dünyaya gelmiştir. 5 Ağustos 1930  yılında doğmuştur .Neil Armstrong Purdue Üniversitesini okumuştur. Kendisi  uçak gemilerinde  1949-1952 yıllarında  pilot olarak görev yaptı. 1955 yılında Milli Uzay ve Havacılık Teşkilatına  girerek deneme pilotu oldu.

Uzmanlaştıktan sonra ise 1962 yılında astronot görevi verildi. Apollo 5, 8 , 11 projelerinde yer aldı. 1971 yılında  Cincinati Üniversitesinde mühendislik bilimleri profesörü olarak ders vermeye başlamıştır.

Aldrin Edwin ve Collius Mike ile birlikte 16 Temmuz 1969 tarihinde Ay’a basan ilek insanlar olarak tarihte önemli bir yere sahip oldular. Ay’da ilk adımı atarak ve yürüyerek Neil Armstrong bir ilke imza attı. Ekip olarak gerekli araştırmaları ve çalışmaları yaptıktan sonra başarılı bir şekilde dünyaya döndüler.

aya ilk çıkna

 Tarihte Ay’a Ayak Basan İlk İnsan

Neil Armstrong ilk uçuşunu daha henüz  6 yaşındayken gerçekleştirmiş biriydi. Çocukluktan gelen uçak sevgisi henüz 1 yaşındayken başlamıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Neil Armstrong 1 yaşındayken uçuş dersleri almaya başlamış ve 16 yaşına geldiğinde de uçuş lisansını almıştır. 20 yaşında Pensacola Naval Hava Üssü’nde  genç bir pilot olarak çalışmalara başladı. 1969 yılında ise yaptığı önemli görevlerin ardından Ay yolculuğuna çıktı. Ay’da toplamda 2,5 saat olmak üzere yürüyerek görevini başarıyla tamamladı.

Neil Armstrong ve Tarihe Geçen Sözü

Neil Armstrong Ay’a çıkıp ilk adımlarını atarken söylediği söz ise şudur;

“That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind.” Yani “Bu bir insan için küçük, insanlık için büyük bir adım”

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi