Kategoriler
Biyoloji

İnsanların Hareket Sistemi Nasıldır? İnsan Vücudu Nasıl Hareket Eder?

İnsanlar hareketlerini nasıl yaparlar, insanlar nasıl hareket ederler, insanların hareket etmesini sağlayan organları hangileridir, insan vücudunda hareket nasıl gerçekleşir, insanlarda iskelet sistemi ve hareket etmesi.

Sponsorlu Bağlantılar

İnsan Vücudu

Sağlıklı doğan bir bebek yaşaması için gerekli olan ve tüm ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak organlarla beraber doğar. Bu organların ortak özellikleri hepsinin son derece kompleks bir yapıya sahip olması ve birbirlerini mükemmel bir biçimde, tamamlamaları. İnsan vücudunu gelişmiş bir bilgisayara benzetebiliriz. İçinde son derece karmaşık devreler barındıran bir bilgisayar. Eğer bu devreyi oluşturan elemanlardan bir teki eksik olsaydı ya da yanlış kullanılsaydı bilgisayar çalışmazdı. İnsanın yürüyüşü ve hareket sistemi. Bu tek örnek bile insan vücudunun ne kadar büyük bir mucize olduğunu anlamaya yetecektir.

iskelet

İnsanlarda Hareket Nasıl Gerçekleşir

İnsan vücudunda hareketi sağlayan iki sistem vardır, bunlar iskelet sistemi ve kas sistemidir. İskelet sistemi vücudun belli bir şekilde durmasını, organ ve dokuların yerinde durmasını ve dış etkilerden korunmasını sağlar. Kemikten oluşur. Bu kemikler birbirine eklem adı verilen hareketli kıkırdak dokuyla bağlıdır. Eklemler, kemiklerin birleşme yerlerinde sürtünmeyi azaltır ve hareketi kolaylaştırırlar. Kas sistemi ise kemiklerin hareketini sağlayan kas hücrelerinden oluşur. Bu kas hücreleri iki çeşittir. Düz ve çizgili kaslar. Çizgili kaslar istemli olarak çalışır, kasılıp gevşerler. Örneğin ayak, el, kol kasları. Düz kaslar ise istemsiz olarak çalışır. Mide, barsak kasları gibi. İşte bütün bu sistemler birbiriyle eşgüdüm halinde ve beyinden glen sinirsel uyarılarla hareketi sağlarlar!

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi