Kategoriler
Biyoloji

Üreter Nedir? Üreter Vücutta Nerededir? Üreterin Görevleri

Üreter ne demektir, üreterin bölümleri nelerdir, üreterin görevleri nelerdir, üreterin boyutları nelerdir, üreter vücudumuzun neresinde bulunur, üreter vücudumuzda nerededir.

Sponsorlu Bağlantılar

Üreter Ne Demektir?

Üreterler(idrar borusu), insan anatomisinde, idrarı böbreklerden idrar torbasına taşır. Üreterler kaslı borulardır ve bu nedenle idrarı peristaltizm hareketleri ile ileri itebilirler. Yetişkinlerde, üreterler genellikle yaklaşık 25-35 cm uzunluğundadırlar.Üreterler borudur.

Üreter Görevi Nedir?

Böbrekte oluşan idrar bu boru şeklindeki kanallar sayesinde yani üreter sayesinde idrarı, idrar kesesine(Mesane) taşımaktır.

ureter

Üreter’in Dar Olduğu Yerler Nerelerdir?

Üreterin üç yerde darlığı vardır. Birinci darlık başlangıç yerinde, ikinci darlık linea terminalis’i çaprazladığı yerde, üçüncü darlık da sidik kesesine girdiği yerdedir (en dar yeri burasıdır).

Böbrek Taşları Üreterde mi Oluşurlar?

Kendi içerisinde taş oluşmaz, çoğunlukla böbrekte oluşan taşlar üretere düşerek problem oluştururlar.

Üreterler Vücudun Neresinde Bulunurlar?

Üreterler, böbrek ile idrar torbası arasında bulunurlar. 25-30 cm uzunluğunda, 4-7 mm çapında, kas liflerinden oluşmuş boru şeklinde yapılardır. Böbreklerde oluşan idrar bu ince borucuklar vasıtasıyla idrar kesesine ulaşır. Üreter pars abdominalis ve pars pelvica olmak üzere iki kısımda incelenir. Üreterin üç yerde darlığı vardır. Birinci darlık başlangıç yerinde, ikinci darlık linea terminalis’i çaprazladığı yerde, üçüncü darlık da idrar kesesine girdiği yerdedir (en dar yeri burasıdır).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi