Kategoriler
Coğrafya

İç Anadolu Bölgesinin İklim ve Bitki Örtüsü

İç Anadolu Bölgesinin İklimi ve İklim Özellikleri

Bildiğiniz gibi İç Anadolu Bölgesi Türkiye’nin orta bölgesinde bulunur ve karasal iklime sahiptir. Genel olarak İç Anadolu Bölgesi ikliminin özellikleri yazların sıcak ve kurak, kışların ise soğuk ve kar yağışlı olmasıdır. İç Anadolu Bölgesinin coğrafi özelliklerinden dolayı batısında bulunan Ege Denizinin ve güneyinde bulunan Akdenizin etkileri görülmez.

İç Anadolu Bölgesinin batı tarafı doğu tarafına göre daha ılımandır. Nedeni ise bölgenin doğusuna doğru yüksekliğin artmasıdır. Dolayısıyla İç Anadolu Bölgesinin doğusu, batısına oranla kışları daha soğuk geçer.

Sponsorlu Bağlantılar
Ankara - Anıtkabir
Ankara – Anıtkabir

İç Anadolu Bölgesine en fazla yağış ilkbaharda yağarken en az yağış ise yaz mevsiminde yağar. Türkiye’nin en az yağış yağan coğrafi bölgesi İç Anadolu Bölgesidir. İç Anadolu Bölgesinde de en az yağış yağan yer ise Tuz Gölü ve çevresidir.

İç Anadolu Bölgesi Bitki Örtüsü

Konya Ovası
Konya Ovası

Yukarıda da belirttiğimiz gibi karasal iklime sahip İç Anadolu Bölgesinde bu iklimin bitki örtüsü olan bozkırlar vardır. Yani step bikti örtüsü mevcuttur. Ormanlık alanların çok az olduğu İç Anadolu Bölgesinde alçak bölgelerde meşe, yüksek bölgelerde ise çam ağaç türleri bulunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi