Kategoriler
Coğrafya

Yangın Nedir? Yangından Korunmanın Yolları

Kısaca Yangın Nedir?

Doğal afetlerden olan ve kısaca zarara yol açan büyük ateş olarak tanımlayabileceğimiz yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının neden olduğu doğal afettir. Yangının en büyük zararlarından biriside yangının meydana geldiği alanda yaşayan canlıların ölmesi. Ama her doğal afette olduğu gibi yangın içinde bazı önlemler alınarak yaşanacak zarar en aza indirilebilir. İşte yangından korunmanın yöntemleri.

Sponsorlu Bağlantılar

Yangından Korunmanın Yolları Nelerdir?

!!! Ormanlık ve sık bitki örtüsü olan alanlarda, sigara içilmemeli, ateş yakılmamalı, camdan mamul veya parlak yüzeyli herhangi bir madde veya metali bu alanlara atılmamalı, yanıcı veya çabuk tutuşabilen kimyasal maddeleri ve ambalajları bırakılmamalıdır.

!!! İşyerlerinde ve konutlarda, yangın tesisat ve alarm sistemi (duman veya ısı dedektörü ile siren sistemi) yaptırılmalı, yeterli sayıda yangın söndürme cihazı bulundurulmalı, yüksek katlı binalarda yangın merdiveni ve acil çıkış kapıları yapılmalıdır.

Yangından Korunmanın Yolları

!!! Çocukların erişebileceği yerlerde çakmak, kibrit gibi yanıcı ve yakıcı şeyler bulundurulmamalıdır.Çocukların bu tür malzeme ile oynamasına müsaade edilmemelidir.

!!! Ekilen tarla ve arazilerde hasattan sonra kalan sap ve kökleri (anız) yakılmamalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi