Kategoriler
Edebiyat

Dünya AIDS Günü İle İlgili Yazı

AIDS Nedir?

Uzun ismi Türkçe “Edinsel Bağışıklıktan Yoksunluk Sendromu” olan ama kısaca AIDS olarak bilinen hastalık bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalık insanın bağışıklık sistemini tamamen bitirmekte. AIDS hastalığına HIV isminde bir virüs sebep olmakta. Bu virüsün Türkçe uzun ismi “İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü”dür. Bu virüs insanlardaki bağışıklık sistemine yerleşir ve yavaş yavaş zayıflatır. Alınan bütün önlemlere rağmen bu hastalık Türkiye dahil bütün dünyada varlığını sürdürüyor.

Dünya AIDS Günü Hakkında Yazı

Dünya AIDS Günü

Sponsorlu Bağlantılar

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) her yıl 1 Aralık gününün “Dünya AİDS Günü” olarak kutlanmasına karar vermiştir. Yurdumuzda da aynı gün, Dünya AİDS Günü olarak kutlanmaktadır. Haftanın amacı; insanların AİDS hastalığına karşı duyarlı olmasını sağlamak ve korunma yollarını, mücadele yöntemlerini öğrenmeleri için çalışmalar yapmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için bilboardlarda AİDS ile ilgili afişler sergilenir, Televizyonlarda AİDS ile ilgili kı­sa filmler oynatılır, gazete ve dergilerde yazı ve afişler yayınlanır.

Okullarda öğrencilere AİDS hastalığını tanıtıcı, hastalıktan ko­runma yollarını öğretici, hastalığın nasıl bulaştığı ve nasıl bulaşma­dığı hakkında bilgilendirici toplantılar yapılır. Bütün bu çalışmala­rın yanı sıra öğretmenlere, anne ve babalara çok büyük sorum­luluklar düşmektedir. Öğrencilerin hastalığın bulaşma yollarını bil­meleri, bunlardan korunmak için neler yapmaları gerektiğini öğ­renmeleri için bilgilendirici yazıları okumaları, eğitici filmleri izleme­leri gerekmektedir.

Hastalığın yayılma riskini azaltmak için bilgi­lendirme yazılarını ergenlik aönemindeki çocuklara okutup filmle­rini izletmeliyiz. Bu kaynakların cinsel bilgiler içermesi, bunları ço­cuklarımızdan uzak tutmamıza neden olmamalıdır. Çocukların cinselliği kulaktan dolma, yalan yanlış, gizlice çevreden öğren­dikleri için başları derde gireceğine ciddi, güvenilir ve doğru kay­nakları çocuklarımıza sunmak, en doğru yoldur. Tedavisine geç kalınan hastalıklar, ölümcül tehlikeler doğura­bilir, AİDS de dahil olmak üzere hastalıktan değil, geç kalmaktan korkmalıyız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi