Kategoriler
Edebiyat

İlköğretim Haftasının Anlam ve Önemi

İlköğretim Haftası Nedir?

Her yıl Eylül ayının 3. haftası ilköğretim haftası olarak kutlanmaktadır. İlkokul birinci sınıfa giden her öğrenci okuma ve yazma öğrenir. Bu haftanın amacı okuma-yazma öğrenen öğrencileri sevindirmek ve bu sevince ortak olmak. Okuma ve yazma öğrenen öğrencilerin okuma ve yazmanın ne kadar önemli olduğunun farkına varmalarını göstermek e öğretmek için İlköğretim Haftası olarak kutlanmakta. Bu İlköğretim Haftası 1961 yılında çıkarılan yasa ile kabul edilmiş be o tarihten itibaren kutlanan bir hafta.

İlköğretim Haftası Anlam ve Önemi

İlköğretim; okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, ders almanın, düşünmenin, zekayı terbiye etmenin yani kültürün temellerinden atıldığı yerdir. Atatürk’ün dediği gibi Türkye Cumhuriyeti’nin temelidir. Çağdaş uygarlık yolunda en büyük engelimiz olan cahilliğin yok edildiği, ortadan kaldırıldığı yer ilköğretim kurumlarıdır. Genç beyinlerin insanlığa hizmeti, vatan ve millet sevgisini, bağımsız ve şerefli, yaşamayı öğrenmeye başladığı yer de ilköğretimdir.

Sponsorlu Bağlantılar

İlköğretim Haftası

Milli birlik ve beraberliğe, milli ahlak ve terbiyeye giden yolun güvenli başlangıcı da ilköğretim değil midir? İlköğretim Haftası; geleceğin güvencesi, barış dünyasının çiçekleri, hepimizin gururu olan öğrencilerin sevinç ve övünç günleridir. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunu aydınlatan medeniyet meşalesinin yakıldığı gündür.

İlköğretim Haftası; her yıl Milli Eğitim Bakanının medya organlarında yaptığı konuşma ve ya yazılı açıklama ile başlar. Hafta boyunca radyo, televizyon, gazete ve internet üzerinden okuma yazmanın önemi belirtilir. Okuma yazma bilmeyenler, okuma yazma öğrenmeye çağrılır. İlköğretim, okuma yazma ile ilgili güzel ve özlü sözler yayınlanır.

İlköğretim Haftası’nın başladığı gün yurdumuzun bütün ilkokul ve ilköğretim okullarında törenler yapılır. Okul müdürü ve öğretmenler, haftanın anlam ve önemini anlatırlar. Öğrenciler şiirler okuyup şarkılar marşlar söylerler. Milli oyunlar ve rontlar oynarlar. Okulun salonuna dershanelere ilköğretimle ilgili atasözleri ve güzel sözler yazılı afişler asılır. Kutlamaya hafta boyunca sınıflarda devam edilir. İlköğretim Haftası sizin bizim hepimizin haftasıdır. Sevinelim, çoşalım ve eğlenelim. Haftamız kutlu yaşamımız başarılı ve mutlu olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi