Kategoriler
Genel Kültür Öneriler

AutoCAD’de Yazı Nasıl Yapılır? AutoCAD’de Yazı Nasıl Büyütülür ve Nasıl Küçültülür?

Autocad Çizim Programında Yazı Yazma

Autocad çizim programında çizilen resimlerin herhangi bir yerine yazı yazma ihtiyacı her zaman var. Bu yazılar gerek not niteliğinde olsun gerekse emir niteliğinde olsun illa ki yazı yazılıyor. Eğer Autocad programında yazı yazmayı bilmiyorsanız endişelenmeyin. Çünkü çok kolay. Öncelikle yazı yazacağınız bölümü görünür yapmalısınız. Bunun için;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Autocad programının siyah alan dışındaki üst bölümde fare ile sağ tıklayın. Karşınıza “ACAD” yazısı diye bir yazı çıkması gerekiyor. Bu yazıya farenizi getirdiğiniz zaman sol tarafa doğru menüler çıkacaktır. Buradaki menülerin içinde “Draw” menüsünü bulun. Eğer aktif değilse aktif yapın. Aktif ise dokunmayın.
  • “Draw” bölümünü açtığınız zaman bir takım simgeler göreceksiniz. Bu simgelerden “A” harfi simgesine tıklayın.
  • Daha sonra yazı yazacağınız alanı seçip yazınızı yazın.

ÖNEMLİ: ÇİZİM YAPILAN BÖLGE ÇOK BÜYÜK İSE YAZACAĞINIZ YAZI ÇOK ÇOK KÜÇÜK GÖRÜNEBİLİR. ALDIRMAYIN. DAHA SONRA BÜYÜTEBİLİRSİNİZ. YAZI YAZMA AKTİF İKEN FARENİZİN TOPU İLE YAKINLAŞTIRIP UZAKLAŞTIRABİLİRSİNİZ.

Autocad Programında Yazı Büyütme

Autocad programında ister kendi yazdığınız bir yazı olsun isterse başkasının yazdığı bir yazı olsun yazı boyutunu büyütmek veya küçültmek istiyorsanız bu gayet basit.

Autocad yazı yazma

Düzeltmek istediğiniz yazının üzerine çift tıklayın yada yazının üzerine sağ tıklayıp “Edit” tıklayın. Daha sonra yazının tamamını seçerek araç çubuğundaki yazı boyutuna istediğiniz rakamı girerek ister yazıyı büyütün isterseniz küçültün.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi