Kategoriler
Genel Kültür

Sosyoloji Nedir? Sosyoloji Mezunları için İş İmkanları

Üniversitelerin sosyoloji bölümünden mezun olan insanlar için iş imkanlarının durumları hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Peki sosyoloji nedir, ne anlama gelir önce bundan bahsedelim. Ama bahsedeceğimiz bu iş imkanlarının birçok üniversite bölümünü ilgilendiren bir konu olduğu unutulmamalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Sosyoloji Nedir?

Kısaca sosyoloji nedir anlatmaya çalışalım. Sosyoloji insan toplumlarını bilimsel,sistematik ve eleştirel olarak inceleyen sosyal bir bilimdir. Bu sosyolojinin en genel düzeyde tanımlanmasıdır. Sosyolojinin araştırma konusu toplum ve toplumsal yaşamla ilgili olgu ve olaylardır. Toplumun yapısı, organizasyonu, değişimi, işleyişi, … sosyolojinin ilgi alanı içine girer. Toplumun yapısını keşfetme, toplumdaki grupları bir arada tutan veya onları birbirinden ayıran, uzaklaştıran güçlerin neler olduğunu ortaya koymak, toplumsal yaşamı değiştiren ve dönüştüren koşulları belirlemek, insanlar arası ilişki ve etkileşimlerin yapısı ve işleyişi ile ilgili kural ve ilkeleri ortaya koymak, sosyal davranışı toplumsal bağlam içerisinde açıklamak. sosyolojinin en temel amaçları arasında yer alır.

SOSYOLOJİ HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ…

Sosyoloji İş İmkanları

Şayet sosyolojiden sonra üstüne bir marketing veya işletme alanında master yaparsa uluslararası iş imkanlarını da bulma imkanı var mıdır? Adı dışında özellikleri fazla bilinmeyen meslekler, toplum tarafından kuşkuyla karşılanmakta ve iş olanakları hakkında endişeler olabilmektedir. Sosyolog, toplum bilimci demektir ve sosyologlar, araştırma kurumlarında, danışmanlık merkezlerinde, insanın ve toplumun söz konusu olduğu her yerde çalışabilmektedirler. Daha önce de bütün meslekler için söylediğimiz gibi (mühendislik dalları, mimarlık, işletme vb.) bu alanda da ne kadar donanımlıysanız, iş bulma şansınız da o kadar yüksektir.

Sosyoloji

Toplum bilimi ya da sosyoloji, toplum ve insanın etkileşimi üzerinde çalışan bir bilimdir. Toplumsal (sosyolojik) araştırmalar sokakta karşılaşan farklı bireyler arasındaki ilişkilerden küresel sosyal işleyişlere kadar geniş bir alana yayılmıştır. Bu disiplin insanların neden ve nasıl bir toplum içinde düzenli yaşadıkları kadar bireylerin veya birlik, grupkurum üyelerinin nasıl yaşadığına da odaklanmıştır.

Toplum bilimi alanında çalışan bir kişiye de toplum bilimci (sosyolog) denir. Bir akademik disiplin olarak toplum bilimi bir sosyal bilim olarak kabul edilmektedir. Birçok sosyolog bir veya daha fazla uzmanlık alanında veya altdallarında çalışmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Birçok toplum bilimci akademi dışında yararlı araştırmalar yapmaktadır. Bulguları eğitimcilere, yasa yapıcılara, yöneticilere, yenilik yapmak isteyenlere, iş dünyasının liderlerine ve toplumsal sorunları çözme ve toplumsal politikalar oluşturma konusuyla ilgilenenlere yardımcı olmaktadır.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi