Kategoriler
Genel Kültür

Sudoku Nedir? Sudoku Nasıl Oynanır? Sudokuyu Kim Bulmuştur?

Sudoku ne demektir, sudokuyu oynamanın yöntemleri nelerdir, sudokuyu bitirmenin ipuçları nelerdir, sudoku nasıl oynanır, sudoku da ilk nereden başlanmalı, sudokunun mucidi kimdir, sudokuyu kim icat etmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Sudoku Ne Demektir

Rakam Yerleştirme olarak da bilinen Sudoku bir zeka oyunudur. Standart 9X9 boyutlarında bir diyagramda çözülen ve her satır, her sütun ve her 3X3 şeklindeki karede 1-9 arası rakamların birer kez yer alması gereken bir oyun türüdür.

Sudoku Nasıl Oynanır?

Sudoku, günümüzde Asya’dan, Avrupa ve Kuzey Amerika’ya da yayılan oldukça popüler bir oyundur. Oyunun amacı dokuzar hücreden oluşan 9 eşit kutuya bölünmüş bir alan üzerinde sayıları tekrar etmeyecek şekilde dizmeyi başarmak. Her satır ve sütunda 1-9 arası olan sayıları sadece bir kez kullanarak dizmeniz gerekiyor. Aynı şekilde çizgilerle ayrılmış her kutu içerisinde de 1-9 arası olan sayılar 1 kez kullanılmak zorundadır.

Sudoku Oynama Yöntemleri

Oyun sırasında sayıları tahmin etmek yerine sadece emin olduğunuz sayıları işaretlemeniz daha mantıklıdır. Her Sudoku’nun sadece bir çözümü vardır ve bu çözümü tahmin ederek bulmak neredeyse imkânsızdır.

Sudoku

Bunun yerine bulmacada yüklü gelen sayıları kullanarak diğer bir sayının nerelerde olamayacağı ya da nerede olması gerektiğini saptamak daha mantıklı ve kolaydır veya koyacağınız sayıyı yazmadan önce kafanızdan yazmış gibi davranarak deneyin eğer yanlış sayı ise başka bir sayıyı deneyin sudokuda sağdan sola yukarıdan aşağıya aynı kutu içerisinde aynı rakam bulunmamalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Sudokuyu Kim İcat Etti

1984 yılında Japon Maki Kaji tarafından icat edilmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi