Kategoriler
Genel Kültür

Trafik Nedir? Trafiğin Çevreye Verdiği Zararlar

Trafik kısaca ne demektir, trafik çevremize ne gibi zararlar verir, trafiğin zararları nelerdir, trafiğin yararları nelerdir, trafiğin ekonomiye verdiği zararlar nelerdir, trafiğin insan sağlığına verdiği zararlar nelerdir? konularına açıklık getirmeye çalışacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Özetle Trafik Ne Demektir?

İnsanların, hayvanların ve trafikte ki araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketlerine trafik denilmektedir. Trafik sadece içerisinde akışın yönlendirildiği bir yollar sistemi değil, aynı zamanda toplumun bireylerinin bir başka biçimde etkileşim de bulunmasıdır.

Trafiğin Zararları Nelerdir?

Trafiğin çevreye verdiği zararları anlamak aslında çok da zor değil. Çünkü trafik deyince aklımıza hareket eden araçlar aklımıza gelir. Bu araçlar fosil yakıtları ile çalışır ve dışarıya karbondioksit yani egzoz gazı yayarlar. Karbondioksit gazı sağlığımızı tehdit ederek kansere ve diğer solunum hastalıklarına neden olurlar.
Trafikte Seyir eden arabalar ve diğer araçlar çıkardıkları gürültü ve elektro sinyallerle beynimizi rahatsız ederek stres ve beyin hastalıklarına sebebiyet verirler.

Araçlar çalıştıkları andan itibaren akaryakıt tükettiklerinden yurt dışına petrol alımı için harcadığımız dolar miktarı artarak devletin kasasından yurt dışına para çıkar. Bu da ekonomik bir zarardır.

Trafiğin zararlarını 3 grupta toplayabiliriz.

  1. Sağlık açısından zararları
  2. Çevreye verdikleri zararlar
  3. Ekonomiye verdikleri zararlar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi