Kategoriler
İnternet

İnternet Explorer, Firefox, Chrome Web Tarayıcılarına Bulaşmış Virüsler Nasıl Temizlenir?

web tarayıcıya virüs bulaştığında ne yapılmalı, internet explorer’a virüs bulaşırsa nasıl temizlerim, firefox dan virüs nasıl silinir, google chrome’a bulaşan virüs nasıl temizlenir gibi sorunların cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Web Tarayıcıyı Virüs Bulaşmışsa Ne Yapmalıyım?

Web tarayıcıya virüs bulaşması sorunu Daha önce birçok kişinin başına gelmiştir. Bu virüsler kullanıcının bütün ayarlarını değiştirerek büyük rahatsızlıklar vermektedir. En kötüsü de kullanıcı ayarları kendine göre ayarlasa da virüs tekrar ayarları değiştirmektedir. İşte adım adım çözüm;

1 – Web Tarayıcının Kısayolunu Silin

Tüm bu işlemleri yaptığınız halde giriş sayfanız google olmuyorsa web tarayıcınıza virüs bulaşmış demektir. İlk etapta masaüstünde veya ekranın altında bulunan web tarayıcı kısayolunu silin. Ardından açmak istediğiniz web tarayıcıyı “Bilgisayarım / C / Program files bölümünde bulun ve bu alandaki kısayolu kullanın. İsterseniz burada bulunan kısayolu masaüstünüze atabilirsiniz.

web tarayıcı

Eğer bu işlem işe yaramadıysa 2. işlemi uygulayın;

2 – Denetim Masasından Virüsü Silin

Açılış sayfasında karşınıza çıkan ismi Denetim masası / Program özellikleri bölümünde arayıp bulun. Eğer bu bölümde aynı isimde bir program mevcutsa (ki genelde ismin devamında toolbar yazar. örneğin; program ismi ABC ise bu bölümde ABC Toolbar yazması gerekiyor.) bu programı üzerinde iken mouse da sağ tıklayıp kaldır deyin.

Eğer bu işlem de işe yaramadıysa 3. işlemi uygulayın;

3 – Denetim Masasından Web Tarayıcıyı Tamamen Kaldırın

Web tarayıcınızı Denetim masası / Program özellikleri bölümünden kaldırıp tekrar kurun.

Sponsorlu Bağlantılar

“İnternet Explorer, Firefox, Chrome Web Tarayıcılarına Bulaşmış Virüsler Nasıl Temizlenir?” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi