Kategoriler
İnternet

İnternetten Hesabımda Ne Kadar Para Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim? İnternet Bankacılığı

İnternet Bankacılığı

Günümüzde artık hemen herşey internet üzerinden yapılmaktadır. İnternet hayatımıza bu yönde çok büyük kolaylar getirmektedir. Artık internetten banka yapabileceğiniz işlemlerin hemen hepsini yapabilmekteyiz. Tabiki bu işlemleri yapabilmek için öncelikle müşterisi olduğumuz bankanın internetten işlemleri bölümü için gerekli talimatları yerine getirip gerekli bilgileri almalıyız. Bunun içinde ilgili bankayı telefon ile arayıp bu işlemler için yardım almalıyız.

Sponsorlu Bağlantılar

Her banka internet işlemleri için farklı yollar izlemektedir. Örneğin;

Garanti Bankasının İnternet Bankacılığına Nasıl Girilir?

Öncelikle http://www.garanti.com.tr/tr adresine girmeniz gerekiyor. Sağ üst köşede İnternet Şubesi Giriş yazısının altında bulunan Bireysel bölümüne tıklıyoruz. Önümüze çıkan sayfada Müşteri numaranızı ve parolanızı girin.

garanti_bankasi_internet_subesi

Ardından cep telefonunuza gelen şifreyi de girerek internet bankacılığı bölümüne girmiş oluyorsunuz. Tabi burada ki parolanızı bankayı arayarak telefondan hallediyorsunuz.

HSBC Bankasının İnternet Bankacılığına Nasıl Girilir?

Öncelikle http://www.hsbc.com.tr/tr/ adresini giriyorsunuz. Sol tarafta Bireysel İnternet Bankacılığı bölümünün altındaki Giriş yazısına tıklıyorsunuz. Önünüze çıkan sayfada Kullanıcı Kodu ve Parola bölümlerini dolduruyorsunuz. Önünüze çıkan sayfada internet bankacılığı için 2 seçenek mevcut.

Birinci Seçenek, SMS Tek Kullanımlık Şifre ile Giriş; Bu bölümü tıklarsanız cep telefonunuza gelen şifre ile giriş yapacaksınız. Ama buradan giriş yaparsanız sisteme girdikten sonra bazı kısıtlamalar ile karşılaşacaksınız. Bu kısıtlamaları yaşamak istemiyorsanız anlatacağımız 2. seçeneği kullanmanız gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

İkinci Seçenek ise, Mobil Güvenlik Anahtarı; Cep telefonunuza internetten HSBC bankasının uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Ardından kurulum sırasında mobil güvenlik şifresi oluşturmanız gerekiyor. Bu işlemden sonra cep telefonunuzdaki HSBC uygulamasını açıyorsunuz ve buradaki mobil güvenlik anahtarı bölümüne giriyorsunuz. Sizden mobil güvenlik şifresi isteyecektir. bu şifreyi girdikten sonra sistem size 6 adet rakamdan mobil güvenlik anahtarı verecektir. Bu 6 haneli rakamı internette önünüze çıkan sayfadaki alana girip giriş yapıyorsunuz.

hsbc internet-bankacılığı

Gördüğünüz gibi her banka kendi sistemini kurmuş durumda. Bu yüzden hesabınızda ne kadar para olup olmadığına internetten bakmak, internetten havale, EFT veya diğer işlemleri gerçekleştirmek için hangi bankanın müşterisi iseniz o bankayı telefonla arayarak gerekli talimatları yerine getirmeniz gerekmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi