Kategoriler
İslam

Kuran’da Arapça İle İlgili Ayetler

Arapça Tanımı

Arapça kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre tanımı şöyle. Ayet;

Sponsorlu Bağlantılar

*** özel, isim Sami dilleri ailesine giren ve Arap ülkelerinde kullanılan dil, Arabi. Ayet; “Boyuna Arapçayı andırır bir nağme mırıldanıyor.” – S. M. Alus

*** özel, sıfat Bu dille yazılmış olan. Ayet; “Pazartesi, perşembe geceleri yatağında gizli gizli Arapça dua okurdu.” – A. Gündüz

Kur’an-ı Kerim’de Arapça Hakkındaki Ayetler Hangileri?

NOT Suresi AYETLERİN TÜRKÇE MEALLERİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN ALINMIŞTIR.

Yusuf Suresi 2. Ayet; Biz onu, akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur’an olarak indirdik.

Rad Suresi 37. Ayet; Böylece biz onu (Kur’an’ı) Arapça bir hüküm olarak indirdik. Sana gelen bu ilimden sonra eğer sen onların heva ve heveslerine uyarsan, Allah tarafından senin için ne bir dost vardır, ne de bir koruyucu.

Sponsorlu Bağlantılar

Nahl Suresi 103. Ayet; Andolsunki biz onların, “Kur’an’ı ona bir insan öğretiyor” dediklerini biliyoruz. İma ettikleri kimsenin dili yabancıdır. Bu Kur’an ise gayet açık bir Arapça’dır.

Ta Ha Suresi 113. Ayet; İşte böylece biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik ve Allah’a karşı gelmekten sakınsınlar, yahut onlara bir uyarı versin diye onda tehditleri teker teker sıraladık.

Şuara Suresi 193-195. Ayet; Uyarıcılardan olasın diye onu güvenilir Ruh (Cebrail) senin kalbine apaçık Arapça bir dil ile indirmiştir.

Şuara Suresi 198-199. Ayet; Biz onu Arapça bilmeyenlerden birine indirseydik ve o da bunu kendilerine okusaydı yine buna inanmazlardı.

Zümer Suresi 28. Ayet; Biz onu, Allah’a karşı gelmekten sakınsınlar diye hiçbir eğriliği bulunmayan Arapça bir Kur’an olarak indirdik.

Sponsorlu Bağlantılar

Fussilet Suresi 3. Ayet; Bu, bilen bir toplum için Arapça bir Kur’an olarak âyetleri genişçe açıklanmış bir kitaptır.

Şura Suresi 7. Ayet; Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın. Hakkında asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları uyarasın. Bir grup cennette, bir grup ise cehennemdedir.

Zuhruf Suresi 2-3. Ayet; Apaçık Kitab’a andolsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur’an yaptık.

Ahkaf Suresi 12. Ayet; Bundan önce bir rehber ve bir rahmet olarak Mûsâ’nın kitabı da vardı. Bu ise, onu doğrulayan ve zulmedenleri uyarmak, iyilik yapanlara müjde olmak üzere Arap diliyle indirilmiş bir kitaptır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi