Kategoriler
Otomobil

Uzun Yolda Gece Araba Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gece Araba Kullanma

Gece yapılan uzun yolculuklar özellikle önümüzü göremediğimiz için büyük sorunlara yol açabilir. Geceleri yapılan hızlar düşük olmalıdır. Yani gündüz yaptığınız hızlarda değil de daha az hızlarda arabanızı kullanmalısınız. Bunun yanı sıra arabanızın farlarının ve camların temiz olması da çok çok önemli. Çünkü bu şekilde çevrenizi daha iyi görebileceksiniz. Böylece oluşabilecek bir tehlikeyi anında farkedebileceksiniz ve önlem alabileceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Gece Araba Kullanırken Sizi Etkileyen Diğer Etkenler

Gece araba kullanırken karşıdan gelen arabaların farlarının gözümüzü alması, gözlerimizin kamaşması önümüzdeki duran yada yola çıkacak bir aracı görmemizi zorlaştırabilir. Bu nedenle iyi göremediğimiz anlarda ayağınızı frene götürüp yavaşlayın ve ışığa bakmak yerine yolun sağına doğru bakın. Böyle yaparsanız karanlığı daha erken göreceksiniz.

Uzun Yolda Gece Araba Kullanma

Eğer böyle yaparsanız özellikle köy yerleşimlerinde karşınıza çıkacak olan herhangi bir hayvanı yada köyde yaşayan bir insanı daha erken farkedebilirsiniz. Ayrıca gözleri iyi göremeyenler mutlaka gözlük kullanmalıdır. Ayrıa bir doktora görünüp gece sürüşü için bir gözlük dahi kullanılabilir. En önemli konulardan birisi de yorgunluk, uykusuzluk gibi bedensel etkenlerdir. Bu nedenle yolculuğunuzu önceden planlamalı, yolculuktan önce dinlenmeli ve uykunuzu almalınız.

Bazı sürücüler uyku gelmesini engellemek için başta kahve olmak üzere kafein içeren içecekler içmekteler. Bu içeçecekleri içmek sürücüyü belli bir süre uyanık tutsa dahi etkisi geçer geçmez ani bir şekilde uyku geldiği için çok tehlikelidir. Dolayısıyla mutlaka bir mola verin ve hiç olmazsa yarım saat uyuyun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi