Kategoriler
Sağlık

Apandisit Nedir? Apandisit Belirtileri ve Apandisit Ne Tarafta?

Apandisit Nedir?

Apandisit, kör bağırsağın ince bir parmak gibi olan son bölümü olan apandisin iltihaplanmasına denir. Apandisit sorunu genellikle ameliyatta ortadan kalkmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Apandisit Vücudumuzun Neresindedir?

Vücudumuzda sağ kasığın az biraz üstünde bulunmaktadır. Resim olarak aşağıda gösterilmektedir.

Apandisit Vücudumuzun Neresinde
Apandisit Vücudumuzun Neresinde
Apandisit Vücudumuzun Neresinde
Apandisit Vücudumuzun Neresinde

Apandisit Belirtileri Nelerdir?

Apandisit ağrısı genellikle gaz sancısı ile kadınlar ise aynı zamanda regl dönemi ile karıştırmaktadırlar. Ama apandisitin en belirgin belirtileri birkaç gün süren ağrılar olup aynı zamanda kabızlığında oluşmasıdır. Yani apandisit olan birisi büyük tuvaletini yapamaz.

Diğer bir belirtisi ise sağ kasık ile beraber göbek ve sağ baldır bölümünde de ağrıların olmasıdır. Bu nedenle sağ kasık ağrısı hafife alınmamalıdır.

Apandisit Nedir Apandisit Belirtileri
Apandisit Nedir Apandisit Belirtileri

Apandisit 10 yaş ile 30 yaş arası sıkça görülen bir rahatsızlıktır. Apandisit olan birisi sık sık kusabilir ve ağzında ve dilinde kuruluk olduğu için iştahsız olabilir. Ayrıca hafif ateş olur.

Apandisit Olan Birisi Ne Yapmalı?

Yukarıdaki belirtilere sahip insanların mutlaka doktora muayene olması gerekir. Çünkü geç kalınırsa apandisit patlar ve apandisit patlarsa bütün vücut zehirlenir. Bu gibi durumlarda da kısa sürede ölüm gerçekleşebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Apandisit Tedavisi Nedir?

Apandisitin tedavisi ameliyattır. Ama eğer ameliyat olmak mümkün değilse yatakta tedavi, antibiyotik ve sıvı gıda takviyesi uygulanır. Ama apse oluşma ihtimali var. Bu nedenle dikkatli olunması gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi