Kategoriler
Sağlık

Bel Fıtığı Nedir? Nedenleri ve Rahatsızlıkları Nelerdir? Bel Fıtığına İyi Gelen Bitkiler

Bel Fıtığının Çözüm Yöntemleri

Bel fıtığı hastalığı özellikle ülkemizde çok sık görülen bir hastalıktır. Tıbbın bu kadar çok gelişmesine rağmen halen alternatif tıpta çözümler aranmaktadır. Bir çok insanın alternatif tıpta çözüm araması cehaletten mi yoksa tıbbın çaresizliğinden mi bilinmez ama bel fıtığına iyi gelen bitkilerin olduğu da aşikardır.

Not: Bu yazımızda bahsedilen her şey tavsiye niteliğindedir. Uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bel Fıtığı Ne Demektir?

Bilindiği gibi bel bölgesinde omurlar arasında disk isminde bir yapı bulunmakta. İşte bu diskin yer değiştirmesi sonucu meydana gelen ağrılara bel fıtığı denir. Lomber disk hastalığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Nöroşirurji ve Algoloji bölümlerinin çalışma sahası içinde yer almaktadır.

bel fıtığı-1

Bel Fıtığının Nedenleri

Bel bölgesi omurları üzerinde bulunan diskin zamanla zarar görmesi, ani hareket edilmesi, ağır yükler kaldırılması gibi nedenler bel fıtığının en bilindik nedenlerindendir.

Bel Fıtığı Rahatsızlıkları

Her iki omur arasından çıkarak özellikle bacaklara doğru ilerleyen sinirler bu diskal yapının yer değiştirmesi nedeni ile baskı altında kalabilirler. Sonuç olarak bacaklarda ağrı, uyuşma, kuvvetsizlik gibi problemler oluşabilir. İleri evre hastalıkta ani idrar kaçırma problemleri dahi oluşabilir. Günümüzde asıl tanı yönteminin klinik muayene dışında lomber MRG tetkiki sağlamaktadır. Şüpheli vakalarda EMG denen sinir ölçümü ile tanıya yardım aranabilir. Eğer bacakta ve ayakta kuvvet ve his kaybı gibi durumlar çıkarsa diskal yapının cerrahi olarak boşaltılması ile sinir rahatlatılma yoluna gidilir. Fizik Tedavi uygulamaları ile çevre yapılar güçlendirilerek vücut kütlesinin daha dengeli dağılımı sağlanır ve diske binen yük belli ölçüde azaltılarak şikayetin hafiflemesi sağlanabilir. Lomber disk cerrahisinde açık cerrahinin yanında kliniğe ve radyolojik bulgulara göre nükleoplasti, mikroskobik ya da endoskopik cerrahi uygulanabilir.

bel fıtığı-2

İşte Bel Fıtığı Hastalığına İyi Gelen Bitkiler

Bel Fıtığı tedavisinde alternatif tıp hakkında tüm merak ettikleriniz ve bitkilerle fıtık tedavisi nasıl olur? Bu konuda merak ettiklerinize bu makalemizden ulaşabilirsiniz. Konunun detayları sayfamızda yer almaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
  • 1 bardak su içerisine 4-5 gram taze kozalak atılır ve 10 dakika boyunca kaynatılır. Bu karışım tatlandırılarak günde 1 bardak içilir.
  • Bir başka fıtık bitkisel tedavisi yönteminde ise 1 bardak kaynar durumdaki suyun içine 2-5 gram Anason ilave edilir ve 10 dakika demlendikten sonra günde 2-3 bardak bu fıtık çayından içilir.
  • Fıtık için şifalı bitkilerden bir diğeri ise defne yaprağıdır. 1 bardak kadar kaynatılmış haldeki suya 10 gram defneyaprağı atılıp 10 dakika demlenmesi için beklenir. Bu defne çayından her gün 2-3 bardak içilir.

bel fıtığına iyi gelen bitkiler-defne yaprağı

  • Fıtık için bitkiler isteyenlere önerilebilecek başka bir bitki de rezenedir. 1 bardak kaynar suyun içine 4 gram Rezene tohumu atılıp 10 dakika demlendikten sonra günde 2-3 bardak içilmesi gerekir.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi