Kategoriler
Öneriler Sağlık

Esrar (Uyuşturucu Madde) Kullanımının İnsan Hayatı için Tehlikeleri

Esrarın İnsan Sağlığı için Tehlikesi Nedir?

Esrar ismini hemen herkes duymuştur. Esrarın ne kadar zararlı olduğu da herkes tarafından bilinen bir şey. Esrar uyuşturucu maddelerin içinde yer alan ve hem kullanması hemde yetiştirilmesi yasak olan bir bitki ve uyuşturucu maddedir. Bir insanın esrar kullanıp kullanmadığını anlamak istiyorsanız bu hiç de zor değil. Esrar kullanan birisinin yüzü kızarır, ağzı kurur, nabzı yükselir ve kan basıncı düşer, göz bebekleri genişler, zaman geçtikçe burnu kurur, öksürme, kusma meydana gelir ve gözlerinde kanlanma olur. Yani esrar kullanan birisi hem dış görünüşünden hem sağlık açısından hemen kendini belli eder. Esrarı aldıktan hemen sonra o kişiye canlanma gelir. Ama esrar aldıktan sonraki süre arttıkça tedirginlik, kaygı gibi duygu değişikliği yaşar.

Sponsorlu Bağlantılar

Esrar kullanımında “Craving” denilen yeniden esrar kullanma isteği oluşur.Esrar kullanmadığı zamanlarda bu istek arttıkça sinirli haller, iştahsızlık ve uykusuzluk gibi ruh halinde bozulmalar olur. Esrarın akciğerlere çok büyük zararları vardır. Esrarın kullanma şekline göre (sigara gibi tütüne sarıp içme, duman şeklinde kullanma, şaşal veya kova yöntemleri) bu zarar daha da artar. Ayrıca esrar kullanan bir insanın kalp atışları hızlanır, kan basıncı artar. Diğer bir taraftan esrar kullanımı beyinin öğrenmeyi engelleme, unutkanlığa, beynin küçülmesine, algı ve davranış bozukluklarına da neden olur.

Esrar kullananların özellikle psikolojileri tabir-i caizse darmadağın olur. Esrarı hemen kullandıktan sora insanlarda neşeli davranışlar, hareketlenme ve canlılık, haz açısından artış, çevreye duyarlı olma gibi ruhsal davranışlar sergiler. Ayrıca zaman algısı bozulur, hayaller görür, iradesi zayıflar. Tabi bu davranışların miktarı kullanılan esrarın cinsine bağlı olarak artabilir de.

esrar-1

Kısacası esrar kullanımı bir insanın hayatını bitirir. Sonradan bırakmak istenilse bile bırakması neredeyse imkansızdır. Bu yüzden bırakmak için tıbbi destek almak gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi