Kategoriler
Sağlık

Hangi Kiraz Daha Yararlı? Kırmızı mı Yoksa Beyaz mı?

Kırmızı ve Beyaz Kiraz Arasındaki Fark

Kirazın içeriğinde sağlık için önemli olan birçok yararlı maddeler vardor. Bunlar A, B ve C grubu vitaminleri, PP vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir ve diğer birçok önemli mineraller, organik asitler, pektin v.b.

Sponsorlu Bağlantılar

Hem kırmızı hem de beyaz kirazın kimyasal bileşimi birbirine benzemektedir. Fakat bazı maddelere göre kırmızı kiraz daha yararlı kabul edilir. Öyle ki, kırmızı kirazın içinde antosiyan (antosiyanin de denilir) maddeleri var. Bu maddeler kılcal ve damarların duvarlarını güçlendirir, kalp-damar sistemi hastalıklarından koruyor, kanser gelişimi riskini azaltır, vücudu gençleştirir.

Koyu Kirazlar Daha Faydalı

Kirazın rengi ne kadar koyu ise onun içerdiği antosiyanlar bir o kadar da fazladır. Kırmızı kirazın ekşi türleri daha faydalı sayılır. Onların içinde sağlık için önemli olan organik asitler daha fazladır. Kırmızı kiraz demir bakımından daha zengindir. Bu nedenle beyaz kiraza oranla daha faydalı olur.

Beyaz kirazın tek avantajı şudur ki, bu kiraz türü kırmızı kiraza oranla alerjiye daha az durumlarda neden olur. Alerjiye eğilimli olan insanlar bunu dikkate almalılar.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi