Kategoriler
Öneriler Sağlık

Kabızlık için Buğday, Lahana, Elma ile Birlikte Çay ve Bol Su Tüketin

Kabızlık için Yemeniz ve İçmeniz Gerekenler

Kabızlık herkesin bildiği gibi büyük abdesti yapamama veya büyük abdest yaparken aşırı zorlanmadır. Ama bunların yanında sağlık açısınıdan farklı durumların belirtisi de olabilir. Eğer bir insan kabız olduysa acil olarak iyi gelen yiyecekler yemesi ve iyi gelen içecekler içmesi gerekiyor. Buğday, lahana ve elma ile birlikte düzenli olarak almamız gereken besinler fasulye, kuru erik, çilek, ceviz, kereviz fıstık şeklinde sıralayabiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ama tüm bu besinlerin yanında aynı zamanda bol su tüketmeyi de ihmal etmemek gerekir. Hiç olmazsa günde en az 8 su bardağı su içmelisiniz. Çünkü besinlerin emilmesini kolaylaştırmak gerekiyor. Sudan başka çay içmenizde de fayda var. Ama tabiki özel çaylardan bahsediyoruz. Bunları rezene çayı, kekik ve nane şeklinde sıralayabiliriz.

karın ağrısı

Tüm bunların yanında düzenli olarak egzersiz de yapmanızın faydası olacaktır. Çünkü düzenli olarak egzersiz yaparsanız kan dolaşımınıza iyi geleceğinden bunu da göz ardı etmemenizde fayda var. Örneğin günlük 30 dakika tempolu bir şekilde yürüyüş yapın. Zaten kabızlığın temel sebeplarinden birisi bağızsakların düzgün şekilde çalışmaması. Dolayısıyla yukarıda söylediklerimizde bağırsakları çalıştırmanıza yardımcı olacak yöntemlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi