Kategoriler
Sağlık

Nasıl Kilo Alınır?

Sağlıklı Kilo Nasıl Alınır?

Çok zayıf olup kilo alamayan bir insanın öncelikle sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanması için bir diyetisyene gitmesi şarttır. Çünkü diyetisyen o kişinin bütün sağlık geçmişini değerlendirmektedir. Bu değerlendirme sonucunda da herhangi bir risk olup olmadığına karar verir. Örneğin sindirim sorunu, hormonal sorunu gibi sorunlar varsa tespit edilir. Eğer herhangi bir sorun varsa uzman bir doktora yönlendirir. Sorun ortadan kalktıktan sonra da sağlıklı beslenme ile kilo alması sağlanmış olur.

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi Yiyecekler Kilo Aldırır?

Sağlıklı ve düzenli beslenen bir insanın ne fazla kilosu ne de zayıflık problemi olur. Bu yüzden dengeli ve düzenli beslenme çok önemlidir. Kilo aldıran yiyecekler belli gıdalar kilo aldırır. Bunların şeker içeriği yüksek, yağ içeriği yüksek ve besin değeri düşük gıdalar kolaylıkla kilo aldırır. Ama düzgün ve dengeli beslenen bir insansanız, protein/karbonhidrat/yağ oranları dengeli ise kilo alma ile ilgili probleminiz de olmaz kilo verme ile ilgili probleminiz de olmaz.

nasıl kilo alınır

Sağlık kilo almak isteyen birisine yapılan tavsiyeler daha çok besin değeri yüksek, kalori değeri yüksek gıdaları tercih etmeleridir. Bunları bulabileceği besinler kuruyemişler, kuru meyveler, ayran, yağlı süt, sütlü tatlılar gibi sağlıklı içecekler, et/tavuk/balık yanında ise pilav, makarna gibi sağlıklı karbonhidratlar olabilir. Bunların dengeli alınması, hem besin değeri yüksek hemde kalorisi yüksek olacağı için kilo artışını sağlayabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi