Kategoriler
Sağlık

Rapor Parası Nasıl Alınır? Rapor Parası Sorgulama

Rapor parası ne zaman alınır, alınamayan rapor paralarını nasıl temin edebilirim, rapor parası sorgulama nasıl ve nereden yapabilirim, rapor paramı nasıl alabilirim.

Sponsorlu Bağlantılar

TC kimlik numarası veya Sicil Numarası ile yapılan sorgulama sonucunda kayıt bulunamadı yazısı görülürse işleminizin henüz bitmediği ve paranızın PTT’ye aktarılmadığını söylemektedir.

Konu ile ilgili daha fazla yardım için bağlı bulunduğunuz Sigorta Müdürlüğünü aramanız yeterlidir.
İlgili muhasebe ödeme sistemi değiştiğinden Türkiye genelinde bu sıkıntı yaşanıyor ileri ki günlerde sorun çözülecek deniliyor.Rapor paraları raporun bittiği tarihe mütakiben yatıyor bilginize.

Rapor Parası Sorgulama

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortaları Kanunun ilgili maddeleri uyarınca 3 çeşit Sgk rapor parası (geçici iş göremezlik ödeneği) vardır. Eğer sigortalı çalışan işyerinde bir kaza geçirdi ise ya da bir meslek hastalığından dolayı rapor aldı ise Sgk rapor parası halk arasında yaygın olarak bilinen adı ile rapor parası, istirahat parası alabilir. İkincisinde ise herhangi bir rahatsızlığı nedeniyle sigortalı rapor almış ise rapor alım tarihinden evvel üç ay (doksan gün) prim ödenmiş olması şartıyla ve raporun üçüncü gününden başlayarak rapor parası alabilir.

Bir diğeri de, bayan çalışanın doğum gerçekleştirmesi sonunda doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra ki 8 hafta çoklu gebeliklerde ise doğumdan önce 10 haftada çalışmadığı her gün için Sgk rapor parası ödenir. Ancak sigortalı bayan çalışanın doğumdan önceki üç ay yani doksan gün düzenli prim ödemiş olma şartı aranır. Sosyal Güvenlik Kurumu, geçici iş göremezlik ödeneği ayakta tedaviler de ve yatarak tedaviler de farklı hesaplanmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

e-devlet

Rapor Sorgulamak için Tıklayınız

Rapor parası artık internet üzerinden girilen sgk iş göremezlik belgelerinin incelenerek elektronik ortamda ödeme yapılmasıyla ziraat bankasından ödenmektedir.İnternetten giriş yanı sıra Sgk rapor parası gerekli belge ve bilgilerin Sosyal Güvenlik Kurumuna intikal etmesinin ardından incelenerek sonuçlandırılır.

Bu incelemenin ardından geçici iş göremezlik ödeneği, istirahat parası kurum tarafından ziraat bankası şubelerine yatırılır. Tarafınıza ait rapor paranızın ziraat şubelerine yatıp yatmadığını çevrimiçi işlemlerden öğrenmek istiyorsanız yukarıdaki linki tıklamanız gerekmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi