Kategoriler
Sağlık

Siğil Nedir? Siğil Çeşitleri Nelerdir? Siğil Nasıl Bulaşır? Siğil Tedavisi Nasıldır? Siğil için Okunan Dua Nedir?

Siğil ne demektir, siğil nasıl bulaşır, siğil hangi yollarla bulaşır, siğilin tedavisi nasıldır, siğil nasıl tedavi edilir, siğil tedavisi için okunan dua nedir, siğil için hangi dua okunur, siğil için Kur’an-ı Kerim’deki hangi surenin ve dua okunur.

Sponsorlu Bağlantılar

Siğil Ne Demektir

Siğil derinin üst tabakasına veya mukozaya yerleşen İnsan papilloma virüsü / HPV olarak bilinen bir virüse ait enfeksiyonlardır. Siğillerin şekli bulunduğu bölgeye veya tipine göre değişmekle beraber, genellikle deriyle aynı renkte, kabarık, nasırımsı sert görünümdedirler.

Siğil Türleri

  • Yaygın Siğiller : Ellerde, parmaklarda ve tırnak çevresinde görülen bu tip siğiller çok yaygındır.çocuklarda sık görülür.
  • Ayak Tabanı Siğilleri : Diğer siğillerden farklı olarak deri içine gömülü görünümdedirler ve ağrı yapabilirler.
  • Düz Siğiller : Küçük,yumuşak ve üzerleri düz siğillerdir.Vücudun her yerinde olabilir genellikle diz boyun ve bilektedirler.
  • İpliksi Siğil : Özellikle göz kapakları ve dudaklara yakın bölgelerde olurlar.

siğil

  • Genital Siğiller : Yetişkinlerde daha sık görülür.Farklı büyüklük ve sayıda olabilir. Genital organların dışında ve bayanlarda vajina, rahim ağzı gibi iç kısımlarda da olabilir.Çok eşli ve güvenlik önlemi olmadan cinsel temasta bulunanlarda rastlanır. Bu tip, özellikle bayanlarda rahim ağzını uzun süre tedavi edilmeksizin tutarsa kansere kadar giden değişikliklere neden olabilir.

Siğil Bulaşma Yöntemleri

Siğiller direk kişiden kişiye temasla bulaşır.Siğiller bulaştıktan sonra hemen meydana çıkmazlar.Kuluçka dönemi günlerce hatta aylarca sürebilir.El, ayak tabanı ve düz siğillerin bulaşma riskleri düşüktür.Ancak genital siğillerin bulaşma ihtimali cinsel temas olduğu için çok yüksektir. El sıkmakla düz siğillerden virüs bulaşması zordur.

Siğilin Tedavisi

  • Asitik kremler ile
  • Buz tedavisi ile
  • Yakarak tedavi ile
  • Lazer tedavisi ile
  • Cerrahi müdahale ile

Kurbağaların Siğile Etkisi

Halk arasında sürekli dile getirilen Kurbağaların siğil atması hakkında hiç bir bilimsel kanıt yoktur.

Siğil için Okunan Dua

Temra (Siğil) Duası

اَمْ اَبْرَمُوا اَمْرًا فَإنَّا مُبْرٍمُونَ

Okunuşu: “Em ebremû emren fe innâ mumbrimûn

Yüzde ve elde bulunan temralar (siğiller) için kenarları kalemle işaretlenerek 3-5 ve 7-40 defa bu ayet okunursa inşaallah Allah şifa verir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi