Kategoriler
Sözlük

Dropbox Nedir? Dropbox Ne Demektir? Anlamı, Servisleri ve Yararları

Özet: “Dropbox Nedir? Dropbox Ne Demektir? Anlamı, Servisleri ve Yararları” başlıklı yazımızda Dropbox nedir, Dropbox ne demektir, Dropbox kelimesinin tanımı, Dropbox nasıl kullanılır, Dropbox servisleri, Dropbox yararları gibi Dropbox hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Dropbox Tanımı

Dropbox, bir paylaşım ağı programıdır. İşlevi, isteğe bağlı olarak her kullanıcıya ücretsiz 5 gb’a kadar veri saklama alanı verir. Bunun haricinde kullanıcı çevrimiçi olunduğu süre içerisinde arkadaş ağı listesindekiler ile sınırsız ebatta dosyayı paylaşabilir.

Torrent gibi paylaşımı kullanıcıdan izinsiz bir şekilde Torrent gibi her yere yaymaz, bunun yerine kullanıcı gizliğinin korunması anlaşmasıyla sadece kullanıcının izin verilen diğer kullanıcılar arasında klasör içeriğini paylaşım ağı üzerinde paylaşılmasına izin verir.

dropbox

Eskiden depolama alanları o kadar yetersizdi ki bir müzik dosyasını 2 diskete ancak sığdırabiliyorduk. Gittigide gelişen teknolojiyle beraber daha fazla bilgiyi elimizde tutabilir hale geldik. Artık bilgiyi elimizde depolamamızda bir anlam ifade etmiyor önemli olan elimizdeki o bilgiye istediğimiz her an ulaşabilmemiz. İşte bu ihtiyaçtan dolayı çeşitli sistemler geliştirilmiştir bunlardan biride dropbox’dur. Tamamiyle Cloud teknolojisi düşüncesiyle çalışan sistemde sisteme yüklediğiniz dosyalara siz istediğiniz zaman dünyanın her yerinden ulaşabiliyorsunuz. Dosyalarınız online bir ortamda saklanıyor.

Dropbox’u Nasıl Kullanabilirim?

Öncelikle dropbox websitesine giriyorsunuz ve Create an account ile yeni bir hesap oluşturuyorsunuz. E-mail adresinize gelen onay mailine tıklayarak hesabınızı aktifleştiriyorsunuz. Şifreleriniz ne kadar karmaşık koyarsanız bilgileriniz o kadar güvende olacaktır. Hesabınızı onayladıktan sonra Dropbox’un özel yazılımını indirerek bilgisayarınıza kuruyorsunuz. Yazılımı bilgisayarınıza kurduktan sonra yazılımı çalıştırıyorsunuz. Bu yazılım sayesinde istediğiniz bilgileri karşı sunucuya upload ederek kullanıcı adı ve şifrenizle her an erişilmeye hazır hale geliyor. Halihazırda kullanıcılara 2 Gb’lık ücretsiz bir alan veriliyor. İsterseniz ücretini ödemek koşuluyla kapasiteyi arttırabiliyorsunuz. Kurulumda program size bir klasör belirlemenizi söylüyor dropbox’a özel bir klasör oluşturup bu klasörü belirleyin. Artık o klasöre attığınız her dosya eş zamanlı bir şekilde dropbox’taki 2 Gb’lık alanınıza upload edilecek ve heryerden erişime hazır hale gelecektir. İsterseniz akıllı telefonlarınızdan da bu dosyalara ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Dropbox’ta Hangi Bilgiler Bulundurulmamalı?

1- Kişisel kimlik bilgileriniz,

2- Kredi kartı bilgileriniz,

3- Herhangi bir bankada bulunan hesap bilgileriniz,

4- Cep telefonu bilgileriniz,

5- Ev adresi bilgileriniz,

6- Online bankacılık şifreleriniz,

7- Özel fotoğraflarınızı,

8- Paypal vb. gibi e-ödeme sistemleri bilgilerinizin bulunmamasına özen gösteriniz.

Dropbox’un Yararları Nelerdir?

1- Dosyalarınıza tek merkezden ulaşabilirsiniz.

2- Dilerseniz şifrenizi arkadaşınıza vererek dosyalara onunda ulaşmanı sağlayabilirsiniz.

3- Fotoğraflarınızı depolayarak paylaşabilirsiniz.

4- Tek bir dosya için harici harddiskinizi yanınızda taşımanız gerekmez.

Dropbox Servisinin Alternatifleri Nelerdir?

1- Google Music

2- Google Docs

3- Box.com

4- Windows Live Skydrive

5- FTP Web Storage

6- Gladinet.com/

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi