Kategoriler
Sözlük

Homoseksüel Nedir? Homoseksüel Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Homoseksüel Nedir? Homoseksüel Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Homoseksüel nedir, Homoseksüel ne demektir, Homoseksüel kelimesinin tanımı, Homoseksüel kelimesinin eş anlamlısı, Homoseksüel kelimesinin ingilizce karşılıkları, Homoseksüel ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Homoseksüel hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Homoseksüel Tanımı

Homoseksüel kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Homoseksüel kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim Eş cinsel

Homoseksüel Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Homoseksüel kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Homoseksüel kelimesinin eş anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Homoseksüel kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Homoseksüel kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Homoseksüel İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Homoseksüel kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Homoseksüel kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

homoseksüel nedir

Homoseksüel İle İlgili Birleşik Sözler

Homoseksüel kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Homoseksüel kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Homoseksüel İngilizcesi

Homoseksüel kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Homoseksüel – gay, homosexual

Homoseksüel Hakkında Detaylı Bilgi

Eşcinsellik, aynı cins veya cinsiyetteki insanlar arasındaki romantik, cinsel çekim ya da cinsel davranıştır. Eşcinsellik, bir yönelim olarak “kişiyi ağırlıklı olarak ya da tümüyle kendisiyle aynı cinsiyette olan kişilere karşı romantik ya da cinsel çekim yaşamaya yönlendiren kalıcı kişisel nitelik” olarak ifade edilir. Aynı zamanda kişiyi bu çekimlere dayanan, davranışlarla ilişkili kimlik hissi ve bu çekimleri paylaşan diğer kişilerden oluşan topluluğa olan üyeliğini de tanımlar.

Eşcinsellik, heteroseksüellik ve biseksüellikle birlikte heteroseksüel-eşcinsel spektrumundaki üç ana cinsel yönelimden biridir. İnsanların neden özel bir cinsel yönelim geliştirdiği konusunda bilim adamlarının ortak bir görüşü yoktur. Cinsel yönelimin kökeni konusunda genetik faktörler, erken rahim ortamı ya da ikisinin kombinasyonuna işaret eden biyolojik teoriler uzmanlar tarafından daha çok benimsenmiştir.

Ailenin yetiştirme şeklinin ya da erken çocukluk deneyimlerinin cinsel yönelimi etkilediğine dair güçlü bir kanıt yoktur. Bazıları eşcinsel aktivitenin doğaya aykırı ya da fonksiyonel bir bozukluk olduğu görüşündedir ama araştırmalar eşcinselliğin insan cinselliğinin normal ve pozitif bir varyasyonu olduğunu, negatif psikolojik etkilerinin bir kaynağı olmadığını göstermektedir. Çoğu insan kendi cinsel yönelimlerinde çok az tercih hissi deneyimler ya da hiç deneyimlemez. Cinsel yönelimi değiştirmeyi amaçlayan psikolojik müdahalelerin işe yaradığını destekleyen yeterli kanıt yoktur.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi