Kategoriler
Sağlık Sözlük

Kalp Çarpıntısı Nedir? Kalp Çarpıntısının Nedenleri

Özet: “Kalp Çarpıntısı Nedir? Kalp Çarpıntısı Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Kalp Çarpıntısı nedir, Kalp Çarpıntısı ne demektir, Kalp Çarpıntısı kelimesinin tanımı, Kalp Çarpıntısı kelimesinin eş anlamlısı, Kalp Çarpıntısı kelimesinin ingilizce karşılıkları, Kalp Çarpıntısı ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Kalp Çarpıntısı hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Kalp Çarpıntısı Tanımı

Kalp Çarpıntısı kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim, tıp (***) Kalbin düzensiz veya hızlı çalışması

Kalp Çarpıntısı Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Kalp Çarpıntısı kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Kalp Çarpıntısı kelimesinin eş anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Kalp Çarpıntısı kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Kalp Çarpıntısı kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Kalp Çarpıntısı İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Kalp Çarpıntısı kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Kalp Çarpıntısı kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Kalp çarpıntısı nedir

Kalp Çarpıntısı İle İlgili Birleşik Sözler

Kalp Çarpıntısı kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Kalp Çarpıntısı kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Kalp Çarpıntısı İngilizcesi

Kalp Çarpıntısı kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Kalp Çarpıntısı – Heart palpitations

Kalp Çarpıntısı Hakkında Detaylı Bilgi

Kalp çarpıntısı, kalbin hızlı güçlü ya da düzensiz çalışması. Kalp çarpıntısı çoğunlukla sinirsel bir durumdur; kişinin ya kalp hastalığı korkusuyla ya da duygusal bozukluklar sonucu, kendi kalp etkinliğiyle aşırı ilgilenmesi sonucu ortaya çıkar. Kalp çarpıntısı, kalbin ve tiroit bezi gibi başka organların bazı organik hastalıkların belirtisi de olabilir. Sinüs taşikardisi, kalbin dakikada 100’den çok atmasıyla nitelendirilen bir bozukluktur. Genellikle aşamalı olarak ortaya çıkar.

Erken karıncık kasılması, kalbin sektiği biçiminde asılsız bir vuruş duygusu uyandırır; bunun nedeni kalp karıncıkları, önceki kasılmanın ardından vaktinden önce kasıldıklarında, ikinci bir kasılmadan önce, uzun bir ödünleyici duraklama olmasıdır. Paroksismal kulakçık fibrilasyonuysa, kalp kulakçıklarında geçici ritim yitimi nedeniyle ortaya çıkan hızlı, düzensiz çarpıntıdır.

Kalp Çarpıntısının Nedenleri

Kalbimizin atışlarını çoğu zaman tam olarak hissedemeyiz. Dikkat etmediğimiz sürece kalbimiz hızlı atmış yavaş atmış hiçbir şekilde hissetmeyiz. Kalp çarpıntınızı hissettiğiniz zaman kalbinizi tetikleyen bazı durumlar olduğunun bilincine varabilirsiniz. Kalbin normalden fazla çalışmasına sebep olacak durumlar varsa (egzersiz sırasında ve sonrasında), kafein ağırlıklı içecekler içtikten sonra (çay, kahve, kola, enerji içecekleri gibi), sigara- alkol kullanımından sonra, mitral kapak sarkması, damar ya da kalp rahatsızlıkları gibi etkenler kalp çarpıntısı hissetmenize sebep olacak faktörler arasında yer almaktadır. Belirttiğimiz bu etkenler haricinde uykusuzluk, stres, ateş, heyecan, efor kaybı gibi etkenlerde ani kalp çarpıntılarına sebep olmaktadır.

Bu nedenlerden dolayı olan kalp çarpıntılarını kimileri sebeplerinin bilincinde olarak hissederler. Kimi zaman ise kalp çarpıntısı ile beliren etkenler sizi ürpertmektedir. Hafif terleme, baş dönmesi, göz kararması, göğüs ağrısı, göğüs sıkışması, cilt renginde meydana gelen sararma ya da solgunluk gibi etkenler kalp çarpıntısının ardı sıra kalp krizi riskini doğurabilmektedir. Bu nedenle bu çarpıntı tipine dikkat etmek gerekmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi