Kategoriler
Sözlük

Projeksiyon Nedir? Projeksiyon Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Projeksiyon Nedir? Projeksiyon Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Projeksiyon nedir, Projeksiyon ne demektir, Projeksiyon kelimesinin tanımı, Projeksiyon kelimesinin eş anlamlısı, Projeksiyon kelimesinin ingilizce karşılıkları, Projeksiyon ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Projeksiyon hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Projeksiyon Tanımı

Projeksiyon kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Projeksiyon kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

1. isim, fizik Bir film veya belgenin ışık kaynağından çıkan ışınlarla ekran veya perde üzerinde görüntüsünün oluşturulma işi, iz düşümü
2. Bu yolla oluşturulan görüntü, iz düşümü
3. sinema, TV (***) Gösterim

Projeksiyon Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Projeksiyon kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Projeksiyon – gösterim / iz düşümü

Projeksiyon kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Projeksiyon kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Projeksiyon İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Projeksiyon kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  • projeksiyon tutmak

projeksiyon nedir

Projeksiyon İle İlgili Birleşik Sözler

Projeksiyon kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Projeksiyon kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Projeksiyon İngilizcesi

Projeksiyon kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Projeksiyon – projection

Projeksiyon Hakkında Detaylı Bilgi

Video projektör, LCD teknolojisi ile birlikte gelişen transparan LCD üzerinde oluşan görüntünün kuvvetli bir projektör ışığı ile merceklere yansıtılarak istenilen mesafedeki bir perde üzerinde görüntünün odaklaştırılarak görsellik elde etme tekniğine verilen genel addır.

Projeksiyon cihazları geçmişten günümüze sinemavizyon cihazlarının yerini alan kompakt cihazlardır. Çalışma prensibi LCD VE DLP teknolojilerine göre farklılık göstermektedir. Projeksiyon cihazlarının gerçek kullanım alanları özellikle okullarda, toplantı salonları ve seminer salonları gibi kalabalık bir topluluğa hitap ederken herkesin rahatlıkla görebileceği gibi bir ortam sunmaktır. Projeksiyon cihazı üreten şirketler zamanla teknolojilerini yükseltmiş ve artık yüksek çözünürlükte hatta üç boyutlu film bulunmaktadır.

Projeksiyon Nasıl Çalışır?

Projeksiyon cihazları kaynaktan verilen video sinyalini alır(cvbs ,hdmi,vga,s-video) ve objektif sistemini kullanarak gelen video sinyalini yansıtarak perdeye aktarır. Bu aktarım esnasında yüksek güçte ışık kullanımı gerekir. Burada projeksiyon cihazının verdiği ışığın kalitesi çok önemlidir. Bu işlem için projeksiyon lambası devrededir ve aktarım işini projeksiyon lambası gerçekleştirir. Aktarım esnasında gerekli ayarlar projeksiyon cihazının objektif olarak kabul edilen kısmından manuel olarak ince ayar ile sağlanır.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğrilik, bulanıklık ve tutarsızlıklar böylelikle düzeltile bilinir. Ayrıca dijital projektör olarak bilinen video projektör, geleneksel bir yansıtıcı projeksiyon perdesine proje olabilir, ya da tek bir birleşik görüntü aygıtı oluşturmak için yarı saydam bir arka projeksiyon ekranı olan bir kabin içine yerleştirilmiş olabilir.

Video projektör, LCD teknolojisi ile birlikte gelişen transparan LCD üzerinde oluşan görüntünün kuvvetli bir projektör ışığı ile merceklere yansıtılarak istenilen mesafedeki bir perde üzerinde görüntünün odaklaştırılarak görsellik elde etme tekniğine verilen genel addır. Projeksiyon cihazları geçmişten günümüze sinemavizyon cihazlarının yerini alan kompakt cihazlardır. Çalışma prensibi, LCD VE DLP teknolojilerine göre farklılık göstermektedir.

Projeksiyon cihazlarının kullanım amacı, özellikle okullarda, toplantı salonları ve seminer salonları gibi kalabalık bir topluluğa hitap ederken herkesin rahatlıkla görebileceği bir sunum yapmaktır. Projeksiyon cihazı üreten şirketler zamanla teknolojilerini yükseltmiştir. Artık yüksek çözünürlükte hatta üç boyutlu film gösterebilen cihazlar piyasada bulunabilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi