Kategoriler
Sözlük

Selam Nedir? Selam Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Selam Nedir? Selam Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Selam nedir, Selam ne demektir, Selam kelimesinin tanımı, Selam kelimesinin İngilizce karşılıkları, Selam ile ilgili atasözleri ve deyimler, Selam ile ilgili birleşik sözler ve Selam hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Selam Tanımı

Selam kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve Selam kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim Bir kimseyle karşılaşıldığında, birinin yanına gidildiğinde veya yanından uzaklaşıldığında kendisine söz ve işaretle bir nezaket gösterisi yapma, esenleme, merhaba

Selam İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Selam kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

selam (veya selamı) almakselam çakmakselam (veya selama) durmak
selam etmekselam olsunselam para, kelam para
(biriyle) selam yollamak (veya salmak)selam söylemekselam vermek
selam verdik, borçlu çıktık

Selam İle İlgili Birleşik Sözler

Selam kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

selam otuselam sabahselamünaleykümaleykümselam
kandilli selamsellemehüsselamyerden selam

Selam İngilizcesi

Selam kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir;

  • Selam – hello, hi

selam nedir

Selam Hakkında Detaylı Bilgi

Selamlaşma, insanlar arasındaki iletişimin bir parçasıdır. Selam şekli ve dili ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Bu hareket veya hareketler samimiyet, barış, dostluk, arkadaşlık, sevgi ve saygı ifadelerinden bir veya daha fazlasını içerebilir. “Merhaba”, “günaydın”, “selâmün aleyküm”, “iyi günler”, “iyi akşamlar”, “iyi geceler” gibi sözcük ve söz grupları selamlaşmanın Türkçede görülen selamlaşma sözlü kalıplarıdır.

Bu kalıpların neredeyse tamamı diğer dillerde de görülmektedir. Söz kalıplarının yanı sıra gülümseme, el sallama, baş eğme, göz kırpma şeklinde jest ve mimikler de selamlaşma biçimi olarak görülür. Resmi üniforma içinde selam kurallara bağlansa da, karşılıklı ilişki söz konusudur. Ayrıca selam, bir iletişim ve ilişkinin başlangıcı sayılır. Selamlaşmada karşılıklı tanınma ve bilinme sağlanır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi