Kategoriler
Sözlük

Simülasyon Nedir? Simülasyon Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Simülasyon Nedir? Simülasyon Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Simülasyon nedir, Simülasyon ne demektir, Simülasyon kelimesinin tanımı, Simülasyon kelimesinin eş anlamlısı, Simülasyon kelimesinin ingilizce karşılıkları, Simülasyon ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Simülasyon hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Simülasyon Tanımı

Simülasyon kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Simülasyon kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

1. isim Benzetim

2. Öğrence

Simülasyon Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Simülasyon kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Simülasyon – öğrence / benzetim

Simülasyon kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Simülasyon kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Simülasyon İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Simülasyon kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Simülasyon kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

simülasyon nedir

Simülasyon İle İlgili Birleşik Sözler

Simülasyon kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Simülasyon kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Simülasyon İngilizcesi

Simülasyon kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Simülasyon – simulation

Simülasyon Hakkında Detaylı Bilgi

Benzetim, simülasyon veya öğrence, teknik olmayan anlamda bir şeyin benzeri veya sahtesi anlamında kullanılır. Teknik anlamda gerçek bir dünya süreci veya sistemininişletilmesinin zaman üzerinden taklit edilmesidir. Sistem nesneleri arasında tanımlanmış ilişkileri içeren sistem veya süreçlerin bir modelidir.

“Simülasyon” terimi, “benzer” anlamındaki similis kökünden gelen, bir şeyin benzerini (taklidini) yapmak demek olan ve 14. yüzyıldan beri Latince’de kullanılan simulare sözcüğünden türetilmiştir. Bu terim ancak 20. yüzyılda teknik bir anlam kazanmıştır. Günümüzde, Batı dillerinde teknik olan ve olmayan anlamları ile kullanılmakta ve yerine göre hangi anlama geldiği anlaşılmaktadır.

Bir araç olarak kullanılan benzetim, günümüzde mevcut olan ve ileride mevcut olabilecek işlemler hakkında objektif bilgiler sağlar. Taklit edilen gerçek bir olay, genelde bilgisayaryardımıyla modellenmektedir. Örneğin bir uçuş simülatörü, uçuşun bazı kurallarının bilgisayar üzerinde öğretilmesi amacıyla kullanılan bir benzetim modelidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Pilotun kokpitte göreceği ekranın bir benzerini bilgisayar ekranında görmesi ve uçuşu kontrol etme işlemlerini gerçekten uçaktaymış gibi yapması bir benzetim olayıdır. Ayrıca sinyalizasyonsisteminde, trafik ışıklarının planlanmasında, hizmet ve üretim sektöründe kuyrukların ve birikimlerin planlamasında kullanılan bir matematik modelleme yöntemi olarak yerini almıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi