Kategoriler
Tarih

Çanakkale Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz

Çanakkale Şehitleri

1. Dünya Savaşında iki taraf vardı. Birisi İtilaf Devletleri diğeri ise Osmanlı Devleti’nin yer aldığı İttifak Devletleri. İtilaf Devletleri başlangıç noktası olarak Çanakkale Boğazını seçmişlerdi. Çünkü önce Çanakkale Boğazı sonra İstanbul boğazı ve Osmanlı başkenti İstanbul alınarak Rusya’ya erzak ve silah yardımı yapacak, İttifak Devletlerinin gücünü zayıflatacaktı.

Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı

İtilaf Devletleri Çanakkale Boğazında Gelibolu Yarımadasına geldiğinde Osmanlı ordusu ile karşılaştı. İtilaf Devletlerinin kolay bir şekilde ele geçirmeyi planladığı Çanakkale Boğazını bir türlü geçemediler. Osmanlı Ordusu 250.000 şehit vermesine rağmen, Çanakkale Boğazının kan rengine boyanmasına rağmen düşmana geçit vermediler. Düşmanın gerek denizaltılarını gerekse savaş gemilerini bir bir batırdılar. Cephanesi olmayan bir Osmanlı ordusu ile tam teçhizat cephanesi, savaş gemileri ve denizaltıları olan İtilaf Devletlerinin ordusuna karşı bir destan yazdı.

Sponsorlu Bağlantılar

Canakkale Şehitleri Saygıyla Anıyoruz

Eğer o gün İtilaf Devletleri Çanakkale Boğazından geçselerdi şimdi özgürce yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmayacaktı. Şuan da sahip olduğumuz herşeyi o gün ölmek için savaşa giden şehitlere borçluyuz. Önce o gün orada şehit olan şanlı ordunun her bir ferdine sonra da Ulu Önder Atatürk’e şükranlarımızı bir borç biliyor ve hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ulu Önder Atatürk’ü ve Çanakkale Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz…

Çanakkale Savaşı Şehitleri İle İlgili Bazı Resimler

Canakkale Savaşı - Şahindere Şehitliği Canakkale Savaşı - Çanakkale Şehitler Abidesi-3 Canakkale Savaşı - Çanakkale Şehitler Abidesi-2 Canakkale Savaşı - Çanakkale Şehitler Abidesi-1 Canakkale Savaşı - Soğanlıdere Şehitliği Canakkale Savaşı - Sembolik Şehitlik Canakkale Savaşı - Namazgah Tabyası-3 Canakkale Savaşı - Namazgah Tabyası-2 Canakkale Savaşı - Namazgah Tabyası-1 Canakkale Savaşı - Mecidiye Tabyası Canakkale Savaşı - Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği Canakkale Savaşı - Atatürk Anıtı

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi