Kategoriler
Sağlık Yaşam

Amasya Kaplıcaları Hangileridir? Amasya’daki Kaplıcalar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Amasya Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Hemen her ilinde kaplıca bulunan ülkemiz bu illerinden birisi de Amasya’dır. Amasya’da birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Amasya’da bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

  • Amasya Kaplıcaları
  • Terziköy Kaplıcası

Amasya Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Amasya Kaplıcaları

Vegetatif sinir sistemini düzenler. Astım nöbetleri geçer, yüksek ve düşük tansiyonu düzenler, sinirlilik hali düzelir ve bazı cilt hastalıkları iyileşir. Sedatif ve Analiezik etkileri vardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Amasya Kaplıcaları

Nevralji ve nevritlerde ağırlarda etkili olur, özellikle siyatik sinir ağrılarında. Inflamatuvar romatizmal hastalıklarda etkilidir. Komatoid artrid. Ankilozam Spondilit, Akut Eklem Romatizması. Dejeneratif eklem hastalıkları (Artozları). Kadın hastalıklarında etkilidir. Dis menore (ağrılı adet), Amenore (adet yokluğu), Parametrit’e etkilidir.

Terziköy Kaplıcası

Amasya il merkezine 32 km. mesafede, 55.000 m²’lik yeşil alan üzerine kuruludur. Suyunun sıcaklığı 39.5 C° dir. Tüm odalarda termal suyu bulunan 72 yataklı otel, 45 yataklı motel, gazino, lokanta, yüzme havuzları, özel kabinler, alış-veriş imkanı, çocuk oyun bahçesi, piknik alanları ve özel pansiyonları ile ülkemiz termal turizmi alanında önemli yere sahip kaplıcadır.

Amasya Terziköy Kaplıcası

Amasya Valiliğince günübirlik ve konaklama olarak iki ayrı modern tesis ihalesi yapılmış olup günübirlik tesis kaba inşaatı tamamlanmış, çalışmaları devam etmektedir. Konaklama tesisine başlanmamıştır. Bakanlar Kurulunca Turizm Merkezi olarak tespit edilmiştir. Ulaşım özel oto ve tarifeli minibüslerle yapılmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi