Kategoriler
Sağlık Yaşam

Antalya Kaplıcaları Hangileridir? Antalya’daki Kaplıcalar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Antalya Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Hemen her ilinde kaplıca bulunan ülkemiz bu illerinden birisi de Antalya’dır. Antalya’da birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Antalya’da bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

  • Damlataş Kaplıcası
  • Kaş İçmeleri
  • Demre İçmeleri
  • Sarısu İçmesi

Antalya Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Damlataş Kaplıcası

Özelliği Karbondioksit, yüksek ve rütubet düşük temperaür, radyoaktifite vardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi Hastalıklara İyi Gelir Müzmin bronşit tedavilerinde çok faydalıdır.

Kaş İçmeleri

Özelliği Tertibinde Sodyum Klorür, kükürt ve hidrojin var. Hangi Hastalıklara İyi Gelir Birçok hastalığa faydası vardır.

Demre İçmeleri

Sıcaklık 15 derecedir. Özelliği Sodyum klorür, bromür, sülfüt. Hazım bozukluğu, bağırsak parazitleri Hastalıklarına iyi gelir.

Sarısu İçmesi

Su sıcaklığı 16 derecedir. Gazipaşa-Alanya karayolunda 26 km.’lik bir dağ yoluyla ulaşılan Ilacaköy’e birkaç km. uzakta, bir yamaçtan kaynar. Madensuyu ,bikarbondiositli olup, karaciğer, mide, bağırsak , safrakesesi hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca, ilerlemiş şeker hastalığında olumlu sonuçlar verir. Böbrek işlevlerinde düzenleyici, idrar çoğaltıcı etkileri vardır.

Antalya Kaplıcaları

Suyunda bol miktarda karbondioksit gazı bulunduğu için, içimi oldukça hoştur. Madensuyu olarak da bilinen suyun talebi oldukça fazladır. Su sıcaklığı 16 derece olduğundan soğutulmadan ve içine katkı madde ilave edilmeden içilmektedir. Karaciğer, mide, bağırsak, safrakesesi, şeker ve böbrek gibi hastalıklarda oldukça etkili olduğu bilinmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi