Kategoriler
Yaşam

Çorum Kaplıcaları Hangileridir? Tedavi Ettiği Hastalıklar

Çorum Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Ülkemizin hemen her ilinde kaplıca bulunmaktadır ve bu illerden birisi de Çorum ilidir. Çorum ilinde birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Çorum şehrinde bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

  • Figani (Beke) Hamamı
  • Sungurlu Manastır İçmeleri
  • Oğuzlar Arak Maden Suyu
  • Laçin Hamamı
  • Hamamlıçay Köy Kaplıcası

Çorum Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Figani (Beke) Hamamı

İlimiz Mecitözü ilçesinin Figani köyü yakınındadır. ilçenin 16 km. doğusundaki kaplıcaya çevre il ve ilçelerden çok sayıda turist gelmektedir. Beke kaplıcasının vücut ısısındaki suyu oldukça boldur. Su küçük bir havuzdan kaynayıp Oradan büyük havuza aktarılır.
Bu kaplıcanın, idrar artırıcı etkisiyle, vücuttaki, metabolizma artıklarının idrar yoluyla atılmasında ve asit ortamında oluşan taşların düşürülmesine faydalı olduğu bilinmektedir. Kaplıcanın 42 kişilik güzel bir motel, lokanta ve gazinosu vardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Sungurlu Manastır İçmeleri

Sungurlu’nun 4 km. güneyinde bulunan bir maden suyudur. Taşıdığı fazla miktardaki mağnezyum ile özellikle karaciğer ve safrayolu hastalıklarına çok etkilidir.

Kaplıcaları Çorum

Oğuzlar Arak Maden Suyu

Çorum iskilip yolunun solunda kalan Oğuzlar ilçesinin güneybatısında 45 dakikalık bir yaya yolu ile gidilir. Arak maden suyu, dere yatağı içindedir. Debisi oldukça fazladır.

Arak Maden Suyu

Mide, bağırsak, karaciğer ve safra yolları ile metabolizma hastalıkları ve bikarbonatlı suların endike olduğu vakalarda değerlendirilebilir.

Laçin Hamamı

Laçin ilçemizde bulunan hamam tahribatlara uğramış olup, bugün yerinde 4×4 m. büyüklüğünde üstü açık bir havuzdan ibarettir. Tuzlu bikarbonatlı alkallik ve toprak alkalik soğuk bir suyu vardır. Daha çok bahçelerin sulanmasında kullanılmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Hamamlıçay Köy Kaplıcası

Merkeze 12 Km. uzaklıkta Hamamlıçay Köyündedir. Bayanlara ve erkeklere ayrı ayrı yüzme havuzu mevcuttur. 10 adet özel kabin vardır. Suyu 42 derece sıcaklıkta olup; Romatizmal hastalıkları, cilt hastalıkları ve böbrek taslarının düşürülmesine iyi gelmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi