Kategoriler
Yaşam

Karabük Kaplıcaları Hangileridir? Tedavi Ettiği Hastalıklar

Karabük Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Ülkemizin hemen her ilinde kaplıca bulunmaktadır ve bu illerden birisi de Karabük ilidir. Karabük ilinde birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Karabük şehrinde bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Acısu
  • Akkaya Termal Kaynağı

Karabük Kaplıcaları, Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Acısu

Yenice ilçesine 30 km. uzaklıkta bulunan Acısu kaynaklarının en tanınmışı Sarıot orman bölgesinde, Yenice Salavattepe orman yolu üzerinde bulunmaktadır. Bunun dışında ilçede Kaptan Mevkii ile Yamaç Köyü’nde de aynı özellikleri taşıyan iki acısu kaynağı daha vardır.

Kaplıcalar ve tedavi ettiği hastalıkları

Akkaya Termal Kaynağı

Eskipazar İlçesi’nin doğusunda bulunan sıcak su, İmanlar Köyü’ne 1 km. uzaklıktadır. Kaynak, ortasında uzunlamasına büyük bir çatlak bulunan ve bir yanı oldukça sarp olan kayalardan çıkmaktadır. Tepe noktasından başlayarak kayaların basamak bölümünde üç doğal havuz oluşturan kaynak suları, ortalama 25 °C sıcaklıktadır. Akkaya Termal Kaynağında, saniyede ortalama 4 lt. su çıkmaktadır. Bu suların oluşturduğu havuzlardan en büyüğü ve suyu en sıcak olanı üst basamaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi