Kategoriler
Yaşam

Şırnak Kaplıcaları Hangileridir? Tedavi Ettiği Hastalıklar

Şırnak Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Ülkemizin hemen her ilinde kaplıca bulunmaktadır ve bu illerden birisi de Şırnak ilidir. Şırnak ilinde birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Şırnak şehrinde bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Hısta Kaplıcası
  • Zümrüt Dağı Kaplıcası
  • Besta Kaplıcası
  • Nasfaran Kaplıcası

Şırnak Kaplıcaları, Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Kaplıcalar ve tedavi ettiği hastalıkları

Hısta Kaplıcası

Güçlükonak İlçesi Düğünyurdu köyü yakınında, Dicle ırmağı kıyısındadır. Bölgenin en yüksek ısılı sıcak su kaynağı olup, sıcaklığı 67 C dir. Kaplıca suyu kalsiyum ve sülfit ihtiva etmektedir. Debisi 7 lt/sn, PH : 7. 15 olarak belirlenmiştir. Mevcut debinin arttırılabileceğini gösteren hidrojeolojik şartlar mevcuttur. Kaplıca banyosu romatizmal hastalıklar ile kadın hastalıklarında yararlı olmaktadır.

Zümrüt Dağı Kaplıcası

Beytüşşebap İlçe merkezine 7 km uzaklıktaki Ilıcak köyündedir. Debisi 1 lt/sn olarak tahmin edilmekte olup, su sıcaklığı 39 C dir. Kaplıca suyu tortulu olduğundan içilmez. Su banyosu ise cilt. böbrek ve romatizmal hastalıklara yararlı olmaktadır.

Besta Kaplıcası

İl Merkezinin 30 km kuzeydoğusundadır. Biri çamur banyosu, diğeri su banyosu ve içme olarak yararlanılan iki kaplıca halindedir. Cilt, kadın hastalıkları ve romatizmal hastalıkların şifa bulduğu bu kaplıcalara yaya veya binek hayvanıyla ulaşılabilmektedir.

Nasfaran Kaplıcası

Merkez Kumçatı Beldesi ne birkaç km uzaklıktaki bu kaplıca da biri çamur banyosu olarak, diğeri banyo ve içme olarak yararlanılan iki kaynak bulunmaktadır. Çamur banyosunun sivilce, egzama ve mantar hastalıkları kesin tedavi ettiği söylenmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi