Kategoriler
Atatürk

10 Kasım İle İlgili Yazı

Atatürk Haftası

Türkiye Cumhuriyeti destansı bir savaş sonrası ilan edildi ve bu cumhuriyetin kurulmasında en büyük pay hiç şüphesiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk cumhuriyeti kurduktan sonra da boş durmadı. Türkiye Cumhuriyetinin her bir toprağını karış karış gezip ülkenin kalkınmasında bizzat kendi en büyük rolü üstlendi. Daha birçok hizmetleri olmuş Atatürk için her yıl dünyaya veda ettiği 10 Kasım günü ülke çapında anma törenleri düzenlenmekte. Ayrıca 10 Kasım ile 16 Kasım günü arası Atatürk Haftası ilan edildi.

Sponsorlu Bağlantılar

10 Kasım hakkında yazı

10 Kasım Hakkında Yazı

Yurdumuzun düşmanlardan kurtaran, cumhuriyeti kuran ulu önder Atatürk’ü her yıl 10 Kasım’da saygıyla anarız. Atatürk’ü anma ve tanıma etkinlikleri hafta boyunca sürer. Basın ve yayın organları onun kişiliğini, Türk milleti için yaptıklarını Türk milletine yaptığı hizmetlerle anlatır. Bu hafta Süresince Bayraklar yarıya indirilmekte, Anıtkabir ziyaretleri gerçekleştirilmekte, Atatürk anıtlarının bulunduğu noktalara çelenkier konulmakta, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmakta ayrıca günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapılmaktadır.

Atatürk’ü Anma Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin asıl amacı Atatürk’ü daha iyi anlamak ve anlatabilmektir. Bu nedenle bu hafta kapsamında Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin anlatıldığı paneller düzenlenmekte ve konuyla ilişikli resim ve fotoğraf sergileri açılmaktadır.

Atatürk, çalışkanlığı, zekası ve fedakarlıklarıyla milletimize önder olmuştur. Her Türk vatandaşı onu çok iyi tanımalı, ilkelerini benimsemeli, kurduğu cumhuriyeti korumalı ve yaşatmalıdır. Atatürk’ün kişiliği ve özellikleri bütün dünya milletleri tarafından takdir edilmektedir. Biz Türk milleti olarak onu unutmayacak, devrimlerine ve ilkelerine bağlı kalacağız. Atatürk’ün eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsız olarak sonsuza dek yaşatacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi