Kategoriler
Atatürk

Atatürk’ün Yaveri Muzaffer Kılıç Kimdir? Muzaffer Kılıç Hayatı

Muzaffer Kılıç’ın Yaşamı

1897 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Muzaffer Kılıç, hem Atatürk’ün yaveri hem bir Türk askeri idi. Muzaffer Kılıç, aslen Giresun’un Bulancak’lıdır. Atatürk’ün Giresunlulardan oluşan muhafız kıtasının komutanı Topla Osman’ı Atatürk’e bahseden ilk kişi Muzaffer Kılıç’tır. Muzaffer Kılıç 1959 yılında Ankara’da vefat etti.

Galiçya Cephesi’nden sonra Filistin’de 7. Ordu Müfettişliği yaverliği yaptı ve bu sırada 7. Ordu’yu komuta eden Mustafa Kemal Paşa’nın karargahına geçti ve emir subayı oldu. 19 Mayıs1919’da Samsun’a çıkan heyet içinde Mustafa Kemal Paşa’nın yaveri olarak yer aldı.

Sponsorlu Bağlantılar

Muzaffer Kılıç ve Atatürk

Erzurum ve Sivas kongrelerinde, Heyeti Temsiliye çalışmalarında Mustafa Kemal’in sivil karargahında çalıştı. Ankara’ya geldikten sonra görevini sürdürdü. Cumhuriyet’in ilanından sonra, terfi etti ve yüzbaşı oldu.

Muzaffer Kılıç ve Atatürk-2

Çankaya Köşkü’ndeki görevini yürütürken, Ankara Hukuk Mektebi’nden 1928 yılında mezun oldu. Sonra iş hayatına atıldı ve ticaretle uğraştı. 1939 yılında V. Dönem TBMM Giresun milletvekili olarak görev yaptı.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi