Kategoriler
Bilim

Mit Nedir? Mitoloji Nedir? Mit ve Mitoloji Arasındaki Farklar

Mit ne demektir, mitin kelime anlamı nedir, mit ne anlama geliyor, Mitoloji ne demektir, mitolojinin kelime anlamı nedir, mitoloji ne anlama geliyor, mit ve mitoloji arasında ne fark vardır, mitoloji ile mit arasındaki farklar nelerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

 Mitoloji ve Mit Arasındaki Fark

Mit, kutsal bir öyküyü anlatır; en eski zamanda, “başlangıçtaki” masallara özgü zamanda olup bitmiş bir olayı anlatır. Başlangıç; evrenin ve alemin yaratılışıdır.

Mitoloji ise, kelimelerinin birleşiminden oluşmuş olup, Eski Yunan’da “geçmişte söylenenlerin tekrar edilmesi” gibi bir anlam barındırmaktayken zamanla Batı dillerinde efsane anlamı kazanmıştır. Çağdaş kullanımda, mitoloji ya belirli bir din veya kültürdeki mitlerin bütününü tanımlar (örneğin: Kelt mitolojisi) ya da mitlerin incelenmesi, yorumlanması, mit sözcüğü gerçekte doğru olmayan bir hikâye veya anlatı için tercih edilir ve çoğunlukla bir yanlışlık, doğru olmayanunsur vurgusu barındırır. Bununla birlikte bu tip bir mit kullanımı veya anlamı mitolojide kabul edilmez ve kullanılmaz.

mit-pegasus

veya;

Mit; Geleneksel olarak yayılan veya toplumun hayal gücü etkisiyle biçim değiştiren alegorik bir anlatımı olan halk hikâyesi, mitos:
       “Ergenekon efsanesi bir mittir.”- .

Mitoloji; Mitleri, doğuşlarını, anlamlarını yorumlayan, inceleyen bilim ve Bir ulusa, bir dine, özellikle Yunan, Latin uygarlığına ait mitlerin, efsanelerin bütünü

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi