Kategoriler
Biyoloji

Biyolojik Çeşitliliğin Korunması

Biyolojik çeşitliliğin korunması konusunda herkes kesinlikle bilinçlendirilmelidir. Bu konuyu maddeler halinde ele aldık ve sizlere aktarıyoruz.

Biyolojik Çeşitliliğin Korunması İçin Neler Yapılmalı?

Biyolojik çeşitliliğin korunması ve biyoçeşitliliğin korunması insan dahil her canlı için hayati öneme sahiptir. İnsanoğlu, yaşamını devam ettirebilmek için bozulmamış ekosistemlerin ve biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliğine ihtiyacı vardır. Çünkü ekosistemlerden hem doğrudan hem de dolaylı olarak bu durumdan faydalanır. Odun, kereste, tıbbi bitkiler, yenilebilen yabani meyve ve bitkiler, gıda, hayvan yemi v.b. ekosistemlerden doğrudan elde ettiğimiz ürün ve malzemeler hayatımızın devamlılığı için gereklidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Doğal ekosistemler, hem insanlar hem de diğer organizmaların besin olarak kullandığı bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapar. Örnek olarak birçok ormandan meyve, kabuklu yemiş, mantar, bal, baharat vb. gıdalar elde edilir. Biyolojik çeşitliliğin korunması için alınması gereken önlemler maddeler halinde aşağıda ele aldık. Eklemek istediklerinizi yorum bölümünden bizlere lütfen ulaştırın.

Biyolojik Çeşitliliğin Korunması İçin Alınması Gereken Önlemler (Maddeler Halinde)

Biyolojik çeşitliliğin korunması
Biyolojik çeşitliliğin korunması

1 – Soyu tükenme tehlikesi altında olan canlıların (bitki ve hayvanlar) yaşadıkları bölgeler koruma altına alınmalı ve şehirleşme alanı (sanayi, yerleşim, tarım v.b.) olmasına engel olunmalıdır.

İLGİLİ YAZI: Nesli Tükenen Bitkiler Nelerdir?

İLGİLİ YAZI: Nesli Tükenen Hayvanlar Nelerdir?

2 – Ormanlar, göller, dağlar v.b. ekosistemlerde insanların etkinlikleri sınırlandırılmalı. Çünkü bu gibi ekosistemler dış etkenlerden çabuk etkilenirler.

3 – Başta çiftçiler olmak üzere ilgili her insana, aşırı otlatma, bitkilerin aşırı toplanması, hayvanların aşırı avlanılması, ormanlık alanların arazileştirilmesi gibi durumların vereceği zararlar anlatılarak bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı.

Sponsorlu Bağlantılar

4 – Deniz habitatlarının da tahrip edilmesine engel olunmalı.

5 – Balık avlama yasağı olan dönemlerde neden avlanılmaması gerektiği başta balıkçılar olmak üzere herkese anlatılmalı. Böylelikle yasağa uymayan balıkçılar olsa dahi bilinçli tüketicilerin bu balıkları satın almaması sayesinde bu balıkçılarda yasağa uymak zorunda kalacakar.

6 – İnsanları organik tarıma yönlendirmeli, doğal yaşam alanları oluşturulmalıdır.

7 – Türlerin korunması konusunda gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

8 – Gerek ülke genelinde gerekse dünya genelinde biyolojik çeşitliliğin korunması konusunda tüm insanlar bilinçlendirmelidir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Biyolojik Çeşitliliğin Korunması” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi